tirsdag 12. mai 2009

Barnehjemmet vårt i Potosi

Nå skjer det ting her! Det har det for så vidt gjort en stund, men man ser jo ikke så veldig stor forandring mens en tomt graves ut, masse kjøres bort og det planeres. Det er ikke så fascinerende at det som er skratt og humpete blir glatt og flatt. Men det er mye jobb! Blant annet var det mange store og tunge steiner som måtte graves ut og kjøres bort - et hardt og farlig arbeide når man bare har det enkleste av hjelpemidler.

Det begynte så smått i november. Desember og januar er regntid i Bolivia. Det høljet ned, og tiden ble da brukt til å ordne papirmølla med de lokale myndighetene. Dessuten måtte det ordnes med vann og strøm fram til tomta. Det gikk bra; det hjelper å ha borgermesteren selv med på laget! Forhistorien her er jo at ikke bare har vi fått tomta gratis, men det er tomt nummer to. Den første syntes vi var for bratt og vanskelig...



Men i februar og mars har det vært fullt arbeid. Bildet ovenfor (klikk for større) er fra mars, og vi ser vi tomta utgravd og planert (kommunen lånte oss maskiner gratis).



Dessuten er en diger støttemur murt opp. Det må til for at ikke massene skal skli ut i neste regntid, når det står bygninger der...



Dette neste bildet viser at grunnmuren stort sett er på plass i det som skal bli barnas soverom. Dessuten har man begynt å reise de søylene som skal støtte veggene og bære 2. etasje og taket.



Tredje bilde, og grunnmuren er nå på plass. Det er langt på vei søylene også, så nå skal man begynne med selve murerarbeidet for å få veggene på plass.

Så langt har det gått med 300 sekker med sement og 3 tonn med bindingsjern. I disse dager leveres de neste 300 sementsekkene, samt 10.000 murstein. Arbeidet har nå kommet ennå noe lenger - man har økt fra to til tre arbeidslag - og vi venter nye bilder i løpet av et par uker.

Vi har fått en god og nøyaktig oppstilling over alt som er brukt så langt. For å spare penger er det gjort få og store innkjøp. Nå er ca. 45.000 av de første 50.000 USD vi har sendt brukt, og vi må snart gi de påfyll. Du kan støtte oss i dette arbeidet ved å sette inn ditt bidrag på Boliviafamiliens konto for dette prosjektet, 6340.05.25511. Hver krone går direkte til prosjektet, uten noe fradrag for administrasjon.

At ikke noe beløp er for stort, skjønner du nok når ca. 50.000 USD fortsatt gjenstår. :-) Men intet bidrag er heller for lite: Pengene strekker omtrent 15 ganger lenger i Bolivia enn her hjemme, og hver hundrelapp i Norge tilsvarer altså 1.500 når det blir omgjort til boliviansk kjøpekraft. Slikt blir det barnehjem av!

mandag 11. mai 2009

Minnegave etter Guro Flatland



Vi som ikke har opplevd å miste et barn gjør nok best i å ikke forsøke å beskrive sorgen. Men takknemligheten over at noen etter et slikt tap tenker på alle våre fattige barn, den kjenner vi!

Guro var alvorlig syk og ble bare 13 år gammel. Hun var opptatt av rettferdig fordeling av godene, og visste om sin "faddersøster" Wilma, omtrent like gammel, som bor på Corquemaya. Dette er en liten bygd på Altiplano, noen lange mil fra La Paz, hvor vi har et dag- og skolesenter.

Minnegaven etter Guro har blitt brukt ved dette senteret. Barna der har nå fått en PC-lab med 5 PC'er, samt opplæring og serviceavtale som skal sikre driften. De har også fått et lite bibliotek med bøker og multimedia - og på toppen av det hele et nytt tilbygg med dusjer og toaletter. Det er nesten luksus i et område hvor de færreste har innlagt vann.

Dette er ting som barna på Corquemaya kommer til å ha glede av i mange år fremover. Og vi kan bare si med dem: Takk.




(Klikk for større bilder)

mandag 4. mai 2009

Frivillig - og det kjapt?

Vi har hatt frafall av en forventet frivillig som skulle kommet til Corazon Grande Casa Baste Fanebust nå i mai. Det har fått Siw til å sende oss følgende forespørsel:

VILL DU ARBETA SOM VOLUNTÄR I COCHABAMBA, BOLIVIA PÅ CORAZON GRANDE I SOMMAR???

Du är hjärtligt välkommen om du tycker mycket om barn och har ett oppet sinnelag for en ny kultur. (Och det är ett stort pluss om du kan lite spanska.)

Vi har brukat ha voluntärer, men en ungdom som skulle komma mellan maj- augusti har fått forhinder. Tror du detta är något for DEJ? Tänk efter,på Corazon Grande finns 14 underbara flickor!

Om du är villig att ge av dej själv är jag säker på att du får mycket i utbyte!!! Vi kan inte betala lon, men du får mat och husrum for din arbetsinsats.

Är Du intreserad så skriv till mej: Siw832001@yahoo.se

800 faddere!

I dag passerte vi 800 faddere! Den heldige - bortsett fra fadderen! - var gutten med det morsomme navnet: Lille Fidel Castro i Cochabamba.

Neste mål: 829! Snodig tall, men det er akkurat nå 29 barn vi har i redet, klar til utsendelse med Boliviastorken. Og dermed lover vi også ikke å slutte å mase på potensielle nye faddere...

Men altså: 800 faddere! Wheeey!