søndag 29. november 2009

Sende julegave?



Nei da, man må slett ikke! Det er helt frivillig. Men populært, både for de som gir og de som får!

Dersom du ønsker å sende en julegave til ditt fadderbarn betaler du inn på fadderkontoen, men merker betalingen med BFN-nummeret og "julegave". Da er det lett for oss å skille ut gaven når vi går gjennom alle månedens betalinger, og gi beskjed slik at barnet får sin gave. Fremgangsmåten ved bursdagsgave er akkurat den samme.

Den vanlige fadderbetalingen går uavkortet til driften av det barnehjem eller dagsenter hvor ditt barn hører hjemme. Jule- og bursdagsgaver går direkte til barnet. Man kjøper da noe barnet behøver (og har lyst på!). Sammen med sommerbrevet vil du så få bilde av ditt fadderbarn, sammen med gaven.

Det er mye bedre å sende penger enn å sende en gave fra Norge. Man får svært mye mer for pengene i Bolivia, og ved å kjøpe der støtter man en fattig økonomi i stedet for en rik. I tillegg er det dyrt å sende pakker til Bolivia, og ikke sjelden forsvinner ting i posten...

Man bestemmer selvsagt selv hvor mye man ønsker å sende, men vanlig er mellom 100 og 500 kroner. Vi gir beskjed om innkomne julegaver helt frem til en uke før jul - men forsinkede gaver gir også glede! :-)

mandag 2. november 2009

FN-dagen: Takk til...

...Bamsebu barnehage, Taremareby barnehage, og Teinå skole. Alle disse har samlet inn penger til våre prosjekter for barna i Bolivia. Lapskaus og saft, kaker og kaffe, barnekunst til salgs. En femmer her og en tier der: Til sammen blir det som er samlet inn på FN-dagen av disse barna like mye som hele årsbudsjettet for en barnehage i Bolivia!