mandag 15. mars 2010

2009: 25% økning!

Nei, alt handler ikke om penger. Men gode ønsker kan ikke fylle en sulten mage, vennlige tanker gir ingen husly om det ikke følges opp med handling, og et godt hjertelag kan ikke på egenhånd finansiere en skolegang. Derfor vil de mulighetene vi har til å gjøre nytte for oss - til å hjelpe Bolivias fattige barn - alltid være avhengig av hvor mye penger vi klarer å skaffe til arbeidet. Dernest må de utnyttes så godt som overhodet mulig, og der vet vi at vi har en temmelig uslåelig partner i Frelsesarmeen. Sløsing et ukjent begrep der i gården. Det har vi kunnet konstatere både ved selvsyn ute på dagsentrene og barnehjemmene, og i gjennomføringen av utallige prosjekter.

Vi var veldig fornøyde med at vi for første gang passerte 2 millioner kroner i 2008. Som overskriften gjorde dere (alle våre gode givere!) en enda bedre jobb i 2009. Det gjorde at vi kunne sende hele 2.524.047 kroner til Bolivia, altså en vekst på litt over 25%. Fantastisk!

Noe annet som er gledelig, er at selv om vi har fått flotte enkelttilskudd fra skoler, bedrifter, barnehager, menigheter og privatpersoner, så er det de mange bekker små som gjør det meste av utslaget: Flere faddere, og faddere som betaler litt mer enn tidligere. Det er mye sunnere enn om vi skulle vært prisgitt én stor giver, og vi misunner ikke de mange organisasjonene som får det meste av sine midler fra NORAD eller andre offentlige instanser. I sine 25 år som Boliviafamiliens "far" søkte aldri Baste Fanebust om offentlige midler. Han ønsket at hjelpen skulle være basert på frivillighet, ikke skattlegging. Jo da, den skulle komme fra lommeboken - men også fra hjertet. Det er en tanke vi har respektert også i de snart fem årene som nå har gått siden han gikk ut av tiden. Og om det ikke er den enkleste måten, så gir det altså like fullt resultater vi alle kan være mer enn bekjent av!

En stor takk går med dette til alle dere som er med på å gjøre dette mulig. Gi dere selv en klapp på skulderen - før vi nå går på med krum hals for å gjøre 2010 til et enda bedre år for Boliviafamiliens snart 950 barn!
.

søndag 7. mars 2010

Forus vgs til aksjon for Casa Himmelbjerget!

Forus videregående skole har gitt bort dagsverk og hatt innsamling til det nye barnehjemmet vårt, Casa Himmelbjerget, som er under bygging i Potosi. Elever og lærere ved Forus har vært blant Boliviafamiliens gode hjelpere i syv år, og sørget for midler til mange store prosjekter. Vi har også hatt flere frivillige derfra som har reist ned og... jobbet ved våre barnehjem - og to av disse kom med ideen til Casa Himmelbjerget!

Tydeligvis går det også fint an å ha det moro mens man er til nytte. Som en del av innsamlingsaksjonen ble det arrangert karnevalskveld. Video her!

En stor takk fra oss til alle dere som hjelper oss å hjelpe!
.