tirsdag 11. oktober 2011

Eventurlig nytte for dagsenteret i Trinidad

Nå er det på høy tid å ta pause fra sommerpausen her i Boliviafamiliens blogg. Det er jo ikke slik at vi ikke har noe å fortelle, at det ikke stadig vekk skjer noe... Men jeg har latt meg fortelle at et av kommunikasjonsbransjens presumptivt gode råd (dyre er de i hvert fall), er at dårlige nyheter skal presenteres straks og alt på en gang, mens gode nyheter bør porsjoneres ut. Vel, vi har for øyeblikket ingen dårlige nyheter å komme med, så her begynner porsjoneringen:

En usedvanlig sprek gjeng la i januar ut på en dag som tok dem 105 dager og distansen fra Lindesnes til Nordkapp. Historien står å lese på nettsiden deres, eventurlig.com . Der har også Boliviafamilien fått omtale, og vi er glade og takknemlige for at penger de har samlet inn som en del av prosjektet, ble gitt oss i gave!

(Fra eventurlig.com)

Pengene er nå, i sin helhet, sendt videre til et dagsenter Frelsesarmeen er i ferd med å etablere i byen Trinidad, som ligger langt inne i Bolivias Amazonasjungel. Virksomheten har faktisk vært i gang et par år allerede: Vi besøkte stedet både i 2008 og 2010, og var ved siste besøk imponerte over hva de har klart å få til med uhyre enkle midler. Her gjør hver krone en forskjell, og vi gleder oss til å se hva de får ut av denne donasjonen. Bilder vil komme etter hvert, og straks et par andre kabaler har gått opp, er det sannsynlig at vi innleder et fast samarbeid med også dette dagsenteret.

 (Tre unge gutter fisker med kastenett i en av Trinidads elver)

Noen ord om Trinidadprosjektet kan forresten illustrere hvordan både Frelsesarmeen og Boliviafamilien tenker. I store flommer noen år tilbake mistet tusenvis av familier gård og grunn. Mediene ga katastrofen oppmerksomhet, internasjonale organisasjoner strømmet til, og det ble bygget ut store "byggefelt" med nye, små hus som ble skjenket familiene. Flott! Men snart så de fleste organisasjonene jobben som gjort, og trakk seg ut igjen. Dermed har folk fått tak over hodet, men lite annet. Særlig barna står nesten helt uten tilbud mens foreldrene er ute på arbeid (eller leter etter det). Med et dagsenter her kan Frelsesarmeen og Boliviafamilien være med og utgjøre forskjellen mellom slum og et trygt bomiljø. Det gir ingen høy profil, men det er ikke sikkert at det er mindre viktig av den grunn...
.