tirsdag 24. juli 2012

En syklist kysser sin mor


Nå vel, helt så dramatisk ble det kanskje ikke - og du vet sikkert hvor jeg har fått denne tittelen fra. Men en god klem vanket det i det minste ved hjemkomst etter 9 dager på sykkelen og 125 tilbakelagte mil!

Ifølge Gulesider.no skal det være omtrent 87 mil mellom Lindesnes og Trondheim. Og det stemmer sikkert - dersom man kjører E18 og E6, rakaste vegen. Men det gjorde ikke jeg. Derimot mange små, vakre, svingete veier som tok meg langt ut mot havet på Sørlandet, gjennom Østlandets jordbruksområder, 


opp den laaaange Østerdalen langs Glomma og Rena, helt til de snøkledde toppene:


Underveis var jeg selvsagt innom ekspedisjonens minstemål, Sinsenkrysset. Men dit var det bare 58 mil, og jeg hadde tid til overs.


Dessuten en invitasjon til besøk og overnatting hos Boliviaildsjel Anne Margrethe Langerud i Nannestad, som sørget for en velkomst og avskjed som ikke vil bli glemt. Reneste Tour de France, hvor også naboene flagget! :-)


Det var en flott avveksling fra teltlivet som preget resten av turen. Men sant å si gikk også det veldig greit, så lenge mygg, snegler og andre uhumsketer holdt seg på sin side av duken. Forresten tiltrakk dette "PR-stuntet" seg også mer velkommen oppmerksomhet: En fin artikkel i Romerrikspressen og omtrent en tidobling av aktiviteten på vår Facebookside gjennom hele perioden; i stedet for de vanlige 300 oppslagene per uke, har vi hatt over 2500.


Turen ga absolutt mersmak, og det er vel ikke grunn til å legge skjul på at man allerede sysler med planen om å snu kartet, starte på Nordkapp neste år, og renne ned bakkene til Trondheim. :-)

Tusen takk til de mange sponsorene som har meldt seg! Mange med en krone per mil, noen med tre, fem og ti. Dessuten en startbonus på 10 000 kroner, og en vektbonus på 10 kroner kiloet (fasit: Minus 4!), for å nevne de mer fantasifulle variantene. Nå er altså oppgjørets time her, enten du vil gjøre så eller så. Boliviafamiliens prosjektkonto 6340.05.22636 mottar med største takknemlighet ditt bidrag! Merk gjerne med "Tulling på tur", så ser vi hva det gjelder...

Av pengene vil kr 10 000 gå til vårt nyeste barnehjem, Casa Himmelbjerget i Potosi. Det resterende går til dagsenteret Trinidad nede i Amazonasjungelen. Vi kommer tilbake med rapport her i bloggen!



tirsdag 10. juli 2012

Tulling på tur?

Det skal man slett ikke se bort fra! Men det er altså et spørsmål som må besvares: Hvis en åpenbart velfødd noenogførtiåring setter seg på en sykkel på Norges sørligste punkt, Lindesnes fyr, og så begynner å trille nordover...hvor langt kommer han?


Dette spørsmålet skal i løpet av de kommende dager eller uker få et svar. Telt og sovepose er nemlig pakket, sykkeldekk lappet og pumpet opp, og godt vær bestilt. (At noen ser ut til å ha kansellert bestillingen, det er en annen sak.)

Ekspedisjonens navn? "Fra Lindesnes til et sted nord for Sinsenkrysset." Såpass hårete mål må det være mulig å sette seg! Men det ryktes at veien fortsetter et par hundre mil nordover også derfra, så hvem vet hvor dette ender? Definitivt ikke syklisten selv. Han starter for øvrig onsdag 11. juli klokken ganske tidlig.

Ingen liten utfordring, dette. Men her en en utfordring til deg: Motiver denne rullende Fanebusten med en krone per syklet mil til støtte for Boliviafamiliens prosjekter. Mer om du vil, selvsagt. Uansett vil tanken på at vi kan gi bort pengene til et godt formål under rundreisen i høst, vil være god å ha i de lange motbakkene! (I parentes er de første 10 sponsorene på plass før dette skrives, i tillegg til at noen har ytt 10.000 kroner i startpenger kun for den gale ideen. Her ruller det altså inn allerede før Fanebusten ruller ut!)

Dette har du råd til: Kanskje blir det bare en tyvekroning, men det maksimale utlegget er uansett godt under tre hundre kroner, for lenger er ikke dette landet!

Du kan melde deg på før, under, etter eller helst med en gang. Det er bare å sende oss en epost, SMS til 47468619 eller melding på Facebook. Og det er i vår nye facebookgruppe du vil få daglige (sånn omtrent) oppdateringer på fremdriften. Du kan forresten "Like" stripa nedenfor også - det gjør samme nytten!

Altså. Bli med...til et sted nord for Sinsenkrysset!

Sommerbrevet 2012 er her!

Sommeren lar kanskje vente på seg for mange av oss, men Boliviafamiliens tradisjonelle sommerbrev vil allerede ha nådd postkassen til de fleste av våre faddere. Du kan også laste det ned ved å klikke her.

Vi har gjort en liten vri denne gangen. I stedet for å forsøke å gi en kort omtale av alle våre 23 barnehjem og dagsentre, går vi litt i dybden for at man skal kunne bli kjent med virksomheten ved ett av disse: Corqueamaya, som ligger langt ute på høyslettelandet utenfor Altiplano, i omtrent 2000 meters høyde over havet.

I julebrevet, etter høstens rundreise, vil vi fortelle mer fra det enkelte hjem og senter.

Ha en fortsatt fin sommer!