tirsdag 28. august 2012

7. september: 30 års jubileum og boklansering!

I Boliviafamilien har vi tradisjon for uvanlige kombinasjoner. En oljearbeider som driver en bistandsorganisasjon, skrapmetall fra Nordsjøen som sikrer barns fremtid i Bolivia, en pub i Mandal som drifter en hel barnehage, julebord i oljebransjen som gir fattige barn mat og muligheter - det er oss, det!


Men hvem var denne Papa Baste Fanebust som startet Boliviafamilien? Hvorfor ble en katastrofe i Nordsjøen til en organisasjon som 30 år senere hjelper mer enn 1000 barn? Hvordan sprang hjelpeprosjekter i Bolivia ut fra en forening som ble drevet fra en badstue på Ekofisk?

Svarene vil du finne i boken Oljelandet - Historier fra innsiden som nå kommer ut på Pax forlag. Og du er herved invitert til boklanseringen. Den skjer i svært passende lokaler, nemlig

Maskinhallen, Tou Scene 
(Tou Gamle Bryggeri, Stavanger)
fredag 7. september kl 19 - 21

Samtidig lanseres boken til professor (og Boliviafadder!) Eivind Meland, Det hellige som kilde til helse. Mer om ham og temaet finner du i denne artikkelen hos Morgenbladet: Miraklene NAV ikke kan utrette.

Vi benytter selvsagt anledningen til å markere at det i år er 30 år siden Boliviafamilien ble startet. Det blir lys levende musikk, i tillegg til korte og løsslippede foredrag fra forfatterne - samt fra Hans Olav Meland, primus motor i foreningen "Bruk Tanken!" som sponser arrangementet. Fra baren vil man få kjøpt fluidum både med og uten.

Spesielt for denne kvelden: Bøkene selges til redusert pris av kr 250 som i sin helhet går til Boliviafamiliens prosjekter. Her kan du altså sikre seg signerte julegaver som på alle måter gir mening!