fredag 17. januar 2014

Fattige barns jul


Hvert år i førjulstiden drar jenter og personale fra vårt barnehjem Corazon Grande ut for å gi bort gaver til barn som er verre stilt enn dem selv. Pengene til dette fikk vi nå sist fra elevene på Teinå barneskole, som på denne måten fikk spre glede til hundrevis av bolivianske småbarn. Her kommer en liten nisserapport fra Siw Broman:


Jag vill tacka på det uppriktigaste för de 1.500 Usd som vi fick till att köpa julgåvor till fattiga barn! Jag är väldigt tacksam att jag fick förmånen att vara med tillsammans med åtta av mina flickor och dela ut gåvor till barn som vanligtvis inte får gåvor. Du kan föreställa dej att glädjen var stor hos dem! Det var så hyggligt att få ge och få ett leende tillbaka!




Den 23 augusti for vi med två lasbilar som borgmästarkontoret gav oss den dagen, med chauförer förstås. Kl. 6 på morgonen skulle vi vara färdiga. När lastbilarna kom sa de att de skulle till två olika platser ut över bergskedjan och längre bort. Vi fick börja packa om och dela allt i två lika stora delar...

Det var en lång väg och dålig väg. Det var kallt upp på bergen... Tänk att man kan leva där! Kallt och ödsligt och fattigdom var det vi såg. Den lastbil som jag åkte i stannade på 3 ställen där vi samlade ihop många barn, och på några ställen som vi stannade var det bara några enstaka barn. Några barn hade inte ens skor på fötterna.


Vi delade ut gåvorna; en leksak och till undgomarna ett sällskapasspel, en handduk, tandborste och tandkräm och tvål. Vi hade tomteluva på huvudet så man skulle förstå att vi kom med julgåvor. Vi hade också 500 söta julbröd att dela ut till små och stora och saft i påse...

Allt mottogs med stor glädje och tacksamhet...  Bilderna får tala för sej, och vi hoppas att också i år få denna glädje att ge till de mindre förmedlade.

TUSEN TACK!!!



onsdag 8. januar 2014

Stor hjelp fra Nannestad vgs

Vi har fått tilsendt en flott reportasje fra Eidsvoll og Ullensaker blad, som har fått med seg innsatsen elever og lærere ved Nannestad videregående skole har gjort for Bolivias barn.

(Klikk for større utgave)

Som det fremgår i artikkelen betyr dette at guttene våre på Viacha endelig kan få nytt tak. Men ikke bare det: De får også sluttført oppgraderingen av kjøkken og lager, nye stoler og bord til matsalen, noen nye skap og to nye PC'er til lekser og annet! Altså en skikkelig oppgradering av et barnehjem som virkelig trenger det.

En stor takk går til alle som har deltatt i denne innsamlingen - og til vår ildsjel Anne Margrethe Langerud. Hun har vært med oss i Bolivia flere ganger og har et stort hjerte for guttene på Viacha.