søndag 22. april 2012

Dagsenteret La Roca skyter i været!

Litt av en forandring! Her sto en liten bungalow i én etasje. I trappeoppgangen skal en glassvegg på plass. Bildet er fra mars 2012.

Det er en stor glede å se fremdriften ved dette nye dagsenteret i Cochabamba. Skjønt nye: La Rocas historie går tilbake til 2006. Vi var på rundreise sammen med våre faddere, og Frelsesarmeen ønsket å presentere et nytt prosjekt. Det ble den gang drevet av det energiske ekteparet Hastie fra New Zealand, som med sin glede og entusiasme gjorde et uutslettelig inntrykk.

Det samme kunne dessverre ikke sies om lokalene de hadde klart å skaffe til veie i Cochabambas nye, fattige bydel: en enkel og trang bungalow med én etasje - og jordgulv... Finansieringen var heller ikke mye å skryte av. Det ble gledestårer da Boliviafamilien lovet et bidrag på 500 dollar i måneden! Etter at vi fikk på plass faddere for dette dagsenteret, får det nå månedlig mellom 1 000 og 1 750 dollar fra Boliviafamilien. Da snakker vi om store summer i boliviansk målestokk, selv om det nok slett ikke er mer enn det som behøves...

 Frelsesarmeens major Samuel Flores inspiserer taket på nybygget. Januar 2012.

Den opprinnelige bungalowen vokste man ut av. Siden ble det flere flyttinger i nærområdet, før vi ved hjelp av støtte fra blant annet Nannestad videregående skole klarte å få kjøpt et eget sted. Det var i utgangspunktet altfor lite, men så fikk vi hjelp også der: En sponsor tok på seg å finansiere byggingen av et nytt dagsenter, stort nok for både dagens og morgendagens behov!

 Det innvendige arbeidet. Dette bildet er også fra midten av januar.

Nå har man gjort unna tomtearbeidet, reist et bygg i tre etasjer og fått på tett tak. Dessuten er rørleggeri, elektrisk anlegg og det innvendige arbeidet godt i gang. Alt innenfor budsjett - selv om man riktignok har noen ønsker for hvordan det ene og andre kan gjøres litt bedre enn opprinnelig tenkt. Akkurat det er nok noe alle som har bygget kjenner seg igjen i...

Bygget i profil, før vanntanken som kan ses på det første bildet kom på plass.

Nå er det altså bare å holde den fine flyten, så gleder vi oss enormt til den offisielle innvielsen under vår fadderreise i oktober, med musikk, dans og glade barn! Skjønt da skal senteret allerede ha vært i drift en god stund. Rapport følger her i bloggen etter hvert! :-)