onsdag 24. desember 2014

Julebrev og juletakk!


Først av alt: Takk for strålende respons på vårt julefestprosjekt! Dere svarte sporenstraks med små og store bidrag, og i løpet av få dager var mer enn 23000 kroner kommet inn på konto. De er sendt til Bolivia, og nå blir det julefest på alle våre 24 barnehjem og dagsentre. Mon tro om vi ikke har skapt en ny tradisjon her...

Julebrevet vil nå ha dumpet ned i de fleste fadderes postkasser, landet rundt. Alle er postlagt, så det handler kun om hvor effektive Postens reinsdyr er. Men som alltid kan selve brevet også lastes ned her fra bloggen.

Ha en riktig god jul!





tirsdag 2. desember 2014

Gi barna en fest til jul!


Er det for sent å gi fadderbarnet mitt en julegave? Det spørsmålet får vi stadig vekk nå for tiden. Svaret er fortsatt nei, i hvert fall i noen dager til! Faktisk skal vi vel klare å få formidlet alt som kommer inn før 10. desember. Og kommer det enda litt senere, setter man helt klart pris på en januargave også!

Men her er en idé: Boliviafamilien har per i dag 24 barnehjem og dagsenter. Ved en en del av disse har faddere eller andre sørget for at det blir skikkelig julefest i år. (Dessuten har vi igjen fått finansiert vårt prosjekt hvor jentene ved Corazon Grande får mulighet til å dra ut på landsbygda og gi gaver til barn som lever i den usleste fattigdom. Fantastisk!) Men ved femten steder eller mer finnes det ikke midler til slikt. Å ta pengene fra det månedlige driftsbudsjettet går ikke - slike ekstravaganser finnes det rett og slett ikke rom for.

Alle barn burde opplevd minst en fest i året. Ikke sant? Og når en hel verden har bestemt seg for å feire, burde ikke noen måtte stå utenfor og se på.

Hva er det vi snakker om her? For en tusenlapp får man en fin markering. For to blir det skikkelig fest. For fem blir det legendarisk, som da en fadder gjorde stas på guttene ved hjemmet på Viacha nå i oktober. Det er det bildene her viser.


En piñata må til på en skikkelig fest!


Hvis du eller familien, klubben, bedriften din ønsker å bidra til en julefest for barna på et av våre barnehjem eller dagsenter, er det bare å sette inn et passende beløp på Boliviafamiliens konto 5343.20.53780. Merk det med "julefest". Pengene går så, uten fradrag av en eneste krone, til akkurat dette formålet. Vi kommer tilbake på nyåret med en rapport her i bloggen om hva vi fikk til, og hvor!