tirsdag 12. mai 2009

Barnehjemmet vårt i Potosi

Nå skjer det ting her! Det har det for så vidt gjort en stund, men man ser jo ikke så veldig stor forandring mens en tomt graves ut, masse kjøres bort og det planeres. Det er ikke så fascinerende at det som er skratt og humpete blir glatt og flatt. Men det er mye jobb! Blant annet var det mange store og tunge steiner som måtte graves ut og kjøres bort - et hardt og farlig arbeide når man bare har det enkleste av hjelpemidler.

Det begynte så smått i november. Desember og januar er regntid i Bolivia. Det høljet ned, og tiden ble da brukt til å ordne papirmølla med de lokale myndighetene. Dessuten måtte det ordnes med vann og strøm fram til tomta. Det gikk bra; det hjelper å ha borgermesteren selv med på laget! Forhistorien her er jo at ikke bare har vi fått tomta gratis, men det er tomt nummer to. Den første syntes vi var for bratt og vanskelig...Men i februar og mars har det vært fullt arbeid. Bildet ovenfor (klikk for større) er fra mars, og vi ser vi tomta utgravd og planert (kommunen lånte oss maskiner gratis).Dessuten er en diger støttemur murt opp. Det må til for at ikke massene skal skli ut i neste regntid, når det står bygninger der...Dette neste bildet viser at grunnmuren stort sett er på plass i det som skal bli barnas soverom. Dessuten har man begynt å reise de søylene som skal støtte veggene og bære 2. etasje og taket.Tredje bilde, og grunnmuren er nå på plass. Det er langt på vei søylene også, så nå skal man begynne med selve murerarbeidet for å få veggene på plass.

Så langt har det gått med 300 sekker med sement og 3 tonn med bindingsjern. I disse dager leveres de neste 300 sementsekkene, samt 10.000 murstein. Arbeidet har nå kommet ennå noe lenger - man har økt fra to til tre arbeidslag - og vi venter nye bilder i løpet av et par uker.

Vi har fått en god og nøyaktig oppstilling over alt som er brukt så langt. For å spare penger er det gjort få og store innkjøp. Nå er ca. 45.000 av de første 50.000 USD vi har sendt brukt, og vi må snart gi de påfyll. Du kan støtte oss i dette arbeidet ved å sette inn ditt bidrag på Boliviafamiliens konto for dette prosjektet, 6340.05.25511. Hver krone går direkte til prosjektet, uten noe fradrag for administrasjon.

At ikke noe beløp er for stort, skjønner du nok når ca. 50.000 USD fortsatt gjenstår. :-) Men intet bidrag er heller for lite: Pengene strekker omtrent 15 ganger lenger i Bolivia enn her hjemme, og hver hundrelapp i Norge tilsvarer altså 1.500 når det blir omgjort til boliviansk kjøpekraft. Slikt blir det barnehjem av!

1 kommentar:

Marita Bjerga sa...

Enormt kjekt å se!!! Tenk at me får ver me på dette =)