tirsdag 14. juni 2011

Sommerhilsen fra Corazon Grande


(Bildene er fra femårsjubileumet som Corazon Grande nylig feiret.
Klikk for større utgave!) 

Hej Kära Vänner:

Jag vill igen skriva en liten hälsning till er härifrån Bolivia och från Corazon Grande !

Nu närmar ni er sommaren, medan vi närmar oss vintern här. I Cochabamba blir det inte så kallt och som kallast unde vintersäsongen kan det vara  ca. - 2 grader. Men i andra delar av Bolivia som tex. Potosi och Oruro, som är höglandet kan temperaturen gå ner till - 15 grader. Och man har inget värmesystem i husen.... Men på dagen värmer solen....

Skolorna avslutade första terminen i mitten av maj. Och nu väntar man på vinterlovet som börjar i år den 27 juni och som troligtvis är 3 veckor långt. Man säger alltid att det är två veckor långt, men så förlängs det pga kylan.

  

Här i Cochabamba kommer det aldrig snö, men nog på bergstopparna kring staden kommer det snö ibland och då är landskapet väldigt vackert. På höglandet snöar det ibland, men på en två dagar smälter snön bort.

I april strejkade centralorganisationen COB i nästan två veckor och man nådde en överenskommelse med regeringen om höjd lön bland annat bland lärare och läkare/sjukskötare och poliserna , från och med augusti har de en 11 % höjning av sin lön. Och lönerna i lag steg med 10%.


Priserna på matprodukterna har stigit mycket detta år, mera än 20 %.

Det har varit mycket protester, men inget har hjälpt.  De fattiga är mest drabbade, men klart är också att det har följder i medelklassens liv.

Och klart är också att nu har vi också mera utgifter på Corazon Grande som följd av pris och löneförhöjningar.

 

På Corazon Grande har vi nu 23 söta och glada flickor!  Och vi har plats för en flicka till !

Tack kära Fadder, kära vän för att du är med och hjälper oss att ge en bättre framtid för dessa flickor ! ! ! Tack vare er så har vi inte saknat något av det vi verkligt behövt och vi får vara ett modellbarnhem här i Cochabamba!

Den 16 april firade vi vårt 5 års jubileum med en liten festival och vi hade inbjudna gäster.
Det var tal och så var det sång och  dansuppvisning av våra flickor. Frälsninsgarmens flickhem besökte oss och uppträdde med ett specialnummer. 


Och  vi som Corazon Grande fick gratulationer för våra 5 år !  Och man sjöng födelsedagssången och ljusen på tortan blåstes ut av flickorna!

Välkomna kära vänner och komma och hälsa på oss eller om ni vill stanna en lite längre tid som voluntärer hos oss! 


Tack alla ni som sänder penghjälp till oss, som tänker på oss och som ber för oss ! ! !
  

Jag vill nu önska er alla en riktigt fin och skön sommar!!!!

Varma hälsninagr från era fadderbarn på Corazon Grande och från Siw

Ingen kommentarer: