lørdag 19. september 2015

Foreningen "Bruk Tanken!" har gjort det igjen!


Helt siden Boliviafamiliens tidligste år har Foreningen "Bruk Tanken!" vært en usedvanlig entusiastisk og viktig bidragsyter til arbeidet vårt. Foreningen, som ble til i en badstu på Ekofisk, er nå som da ledet av den energiske Hans Olav Meland, som ved siden av å være leder også utgjør medlemsmassen.

(Bidrag fra foreningen "Bruk Tanken!" har vært viktige 
for byggingen av jentehjemmet Corazon Grande)

Foreningens kongstanke har alltid vært å bidra til en grønn revolusjon - og få ny fart på Norge! - gjennom eksport av fornybar vannkraft fra Norge til kontinentet,  samt bruk av norske vannmagasiner som batterier for europeisk vind- og solenergi. Kraften bør da ledes via den nå nedlagte Ekofisktanken, som frister med 20 mål prima tomt med perfekt beliggenhet. Og som takk for denne visjonære idéen ønsker foreningen at én promille av inntektene skal gå til Boliviafamilien.

Noen vil sikkert tenke at dette er galskap. I så tilfelle vet man ikke at store deler av den allerede er under gjennomføring. Ja, minus bruken av Tanken og promillen til Boliviafamilien, da. Men det kommer nok senere! I mellomtiden har det ikke manglet på andre sprell fra foreningen og dens formann/medlem for å skaffe penger til Boliviafamilien, noe denne filmen viser noen resultater av:


Nå har foreningen "Bruk Tanken!" donert 100 000 kroner til en ny minibuss ved barnehjemmet Corazon Grande. For fireogtyve jenter som skal på skole og aktiviteter behøves noe større, tryggere og mer praktisk enn den lett ombygde varebilen man har i dag, som allerede da dette bildet ble tatt i 2012 viste tegn til å knele under oppgaven:

 (Dagens bil, med Odd Roger som ufrivillig linselus)

En ny (brukt!) minibuss forventes å komme på cirka 32 000 dollar. Med denne donasjonen fra Foreningen "Bruk Tanken!" har vi cirka 13 500. Salget av bilen forventes å gi minst 5 000 dollar. Mellom det vi har og det vi behøver for å gi jentene transporten de behøver, gjenstår altså cirka 13 500 dollar, eller 110 000 kroner. (Og om noen stusser over Bolivias bruktbilpriser: De er høye, ja! Alt av motoriserte kjøretøy må importeres til et kystfritt land, og staten tar seg rundelig betalt i importavgifter.)

Et lite stykke igjen, altså. Men plutselig ble drømmen om en skikkelig minibuss til jentene ved Corazon Grande mye mer realistisk. Hansken er kastet!



Ingen kommentarer: