torsdag 18. februar 2010

Hilsen fra Corazon Grande Casa Baste FanebustKära Vänner:

Jag hoppas att det nya året har börjat bra för er! Jag har hört att ni har en kall och vacker vinter med mycket snö! Det var länge sedan jag upplevde en finsk vinter!

Här är det varmt.. över 30 grader. Vi har regnperiod... Det har inte regnat mycket i staden Cochabamba, men nog i den tropiska delen av länet. I Djungeln har det varit stora översvämningar och över 7000 familjer är drabbade. De har förlorat sina hem, men cokså deras odlingar är helt under vatten.

La Paz ligger nere i en dal men de fattiga som bor uppe på slutningen runt staden har också lidit mycket av de rikliga regnen. Jorden har blivit mycket mjuk av regnen och husen har rasat och blivit helt förstörda. Och de har också varit översvämningar i andra län.

Det har inte varit några epidemier på sistone.

På påsksöndagen är det valdag i Bolivia, då väljer man nya borgmästare. Så snart börjar valkampanjerna igen.

Februarimånad är karnevalmånad. Ungdomarna tycker om att kasta vattenballonger på varandra och ibland är det svårt att undvika bli våt. Oruro, en stad som är känd för karnevalen har blivit utnämnd som värdslig kulturstad. Också folk från flera andra länder kommer för att njuta av karnevalen. Karnevalen i år är den 13-14 februari och måndag och tisdag därefter är helgdagar. Och den 20 februari är det karneval i Cochabamba.

För en vecka sedan börjhade skolorna igen och flickorna från Corazon Grande är glada att igen vara i skolan. I år har vi fyra flickor i specialskola. Jag anser att det är viktigt att de får uppleva att de lyckas (när de inte klarade sej i normalskola) och att får det stöd de behöver.

Vi har kommit långt med deta andra bygget som ni kan se på bilden. Nu skall de börja med taket före de börjar med finarbetet.Vi håller också på att bygga en brunn. Vi ansåg det var viktigt med en egen brunn eftersom vi ofta hade problem med vattnet, vattnet kunde ta slut två gånger i veckan och vi måste ringa efter vattenbilen och det blev dyrt i längden coh de kom heller andrig med det samma. Brunnen är färdig, men nu låter vi bygga en tank som kan innehålla 10.000 liter vattnet och från tanken skall det delas ut vatten till de olika byggnader.

Jag vill säga tusen, tusen tack till alla ni som hjälper/hjälpt med bygget av hus nummer 2 !!! Det blir nog så fint!!! Snart bör vi börja tänka på inredningen... Och det är väldigt spännande att se de nya huset bli till!

I går reste Elise som varit voluntär hos oss i ett halvt år. Det var många kramar, kyssar och tårar... Nu under veckolsutet kom det två nya voluntärer plus att det kommer en i morgon och så har vi tre voluntärer, tre unga personer som vill hjälpa till på Corazon Grande! Vi är väldigt tacksamma för det!

Jag vill önska er alla en mycket fin vår!!! Ta väl vara på er! Och tusen, tusen tack för ert stöd!!!

Många hälsningar av flickorna, personalen och Siw på Corazon Grande
.

Ingen kommentarer: