torsdag 2. september 2010

Høsthilsen fra Corazon Grande Casa Baste Fanebust

(Bilde av fire av hjemmets store jenter - og de fire nyankomne små)


Kära Vänner,


Jag hoppas att ni alla haft en fin och skön sommar!!!! Jag hoppas att ferien varit just sådan som ni önskat och att ni kunnat samla nya krafter till vardagens sysslor!


Här i Bolivia börjar vinter så småningom vara förbi. Det är inte så kallt längre på morgonen och på natten och på eftermiddagen är det mycket varmt.


I mitt förra brev berättade att Hedi flyttat hem och att Luz Clara och hennes syster Elizabeth och Rosita flyttat till andra barnhem för att vara tillsammans med sina bröder... De har det bra, vi har besökt dem... och Luz Calra och Elizabeth har besökt oss några gånger!


Den andra juni fick vi 4 små söta flickor... tänka sej 4 på en gång! Barnskyddet hade ansett sej tvungen att akut stänga ett barnhem pga fysisk och psykologisk misshandel. Vi har tagit röngen av handleden så nu har vi fått en ganska så exakt datum på de fyra små. De har anpassat sej bra och de lär sej nya saker varje dag och de större flickorna fortsätter att hjälpa till med att sköta dem!


Eftersom vi bor på landsbygden har vi problem med flugor och också det finns kor i vår närheten och så har vi haft möss på barnhemmet och man tycks också ha sett någon råtta utanför så vi har låtit giftbespruta Hemmet och vi skall göra det på nytt efter tre månader. Och vi har gett maskkur till flickorna och några hade lite ont i magen efter de fått tabletterna. Och lilla Laura, stackarn tålde inte behandlingen för hon har fortsättningsvis flera parasiter i magen, så hon fick ordinerat andra mediciner av läkaren som inte är så starka.


Den 5 augusti deltog Corazon Grande deltog Corazon Grande i paraden inför Bolivia Dagen som är den 6 augusti. De stora flickorna marscherade tillsammans med sin skola. Jaquelin fick bära flaggan för hon är bästa eleven på sin klass... vilket är en stor glädje för oss... Vi har firat flera födelsedagar i augusti; Laura , ”pappa”, Neida, Viqui, Maria....Och nu kan ni se på bilderna att vi intar har långt kvar till att inviga det nya huset på Corazon Grande!!! Vi har kvar lite av målningen, balkongräck, skåpen, instaleringen av toaletterna och byggandet av en septisk brunn och några små saker till.Vi skulle behöva ekonomisk hjälp till att köpa möbler, madrasser, lampor, tv, sängkläder och kökskärl. Så om du känner för detta så är ditt bidrag oss till stor hjälp!!!!Varma hälsningar till er alla! Tusen tack för er värdefulla hjälp!!!


Jag vill önska er en riktigt fin höst!!!


Siw

.

Ingen kommentarer: