tirsdag 6. desember 2011

Julegavetid!

Det har aldri vært et krav, og kommer aldri til å bli det! Men mange faddere synes at det er hyggelig å sende en julegave til sitt fadderbarn. Da er det lurt å sende penger, siden 1) porto til Bolivia er dyrt, 2) man får svært mye mer for pengene der enn her hjemme. Når det gjelder beløp står man selvsagt like fritt, men vi kan jo nevne at vi ofte ser fra 200 kroner til en tusenlapp, med noen over og noen under.

Gavepengene settes inn på den vanlige fadderkontoen (5343.20.53780). Merk betalingen med BFN-nummer og "Julegave". Ikke skriv bare "gave" - mange merker de vanlige fadderpengene på den måten... Prosedyren for bursdagsgave er akkurat den samme.

Når kan du sende? Frem til tirsdag 13. desember, dersom du vil at gaven skal være fremme nå til jul, siden vi sender en ekstra ekstraliste denne måneden. Men sitter du og leser dette i februar, så skal du vite at gleden ved en uventet gave når som helst på året kan være like stor! Samt at man kan være hur tidlig ute som helst...

Det er offiseren ved dagsenteret eller barnehjemmet som er med og finner gaver som fadderbarnet ditt har både glede og nytte av. Så tas det bilde av barnet sammen med gavene, slik at du - i neste brev fra oss - kan få et takkebrev og også se hva pengene har gått til. Det hender at vi får noen overraskelser. Slik som her:Den geitekillingen er altså verken utstoppet eller av kosedyrvarianten! :-)

NB! Dersom du har sendt en slik jule- eller bursdagsgave, men ikke får takkebrev ved neste forsendelse fra oss, så send oss en epost! Vi går gjennom mange hundre betalinger hver måned for å plukke ut gavene, og enten det skyldes banken, oss eller våre venner i Bolivia, så kan feil en sjelden gang skje. Pengene går da i den store bolken som fordeles mellom barnehjem og dagsentre. Men det er ikke noe problem å rette opp slik at barnet ditt får gaven - så lenge vi får beskjed!

Dette hører altså til de absolutte unntakene. Dersom du ønsker å glede fadderbarnet ditt med en gave - og deg selv ved det samme når du ser hva pengene ble brukt til - så vet du nå hvordan!
.

Ingen kommentarer: