tirsdag 24. juli 2012

En syklist kysser sin mor


Nå vel, helt så dramatisk ble det kanskje ikke - og du vet sikkert hvor jeg har fått denne tittelen fra. Men en god klem vanket det i det minste ved hjemkomst etter 9 dager på sykkelen og 125 tilbakelagte mil!

Ifølge Gulesider.no skal det være omtrent 87 mil mellom Lindesnes og Trondheim. Og det stemmer sikkert - dersom man kjører E18 og E6, rakaste vegen. Men det gjorde ikke jeg. Derimot mange små, vakre, svingete veier som tok meg langt ut mot havet på Sørlandet, gjennom Østlandets jordbruksområder, 


opp den laaaange Østerdalen langs Glomma og Rena, helt til de snøkledde toppene:


Underveis var jeg selvsagt innom ekspedisjonens minstemål, Sinsenkrysset. Men dit var det bare 58 mil, og jeg hadde tid til overs.


Dessuten en invitasjon til besøk og overnatting hos Boliviaildsjel Anne Margrethe Langerud i Nannestad, som sørget for en velkomst og avskjed som ikke vil bli glemt. Reneste Tour de France, hvor også naboene flagget! :-)


Det var en flott avveksling fra teltlivet som preget resten av turen. Men sant å si gikk også det veldig greit, så lenge mygg, snegler og andre uhumsketer holdt seg på sin side av duken. Forresten tiltrakk dette "PR-stuntet" seg også mer velkommen oppmerksomhet: En fin artikkel i Romerrikspressen og omtrent en tidobling av aktiviteten på vår Facebookside gjennom hele perioden; i stedet for de vanlige 300 oppslagene per uke, har vi hatt over 2500.


Turen ga absolutt mersmak, og det er vel ikke grunn til å legge skjul på at man allerede sysler med planen om å snu kartet, starte på Nordkapp neste år, og renne ned bakkene til Trondheim. :-)

Tusen takk til de mange sponsorene som har meldt seg! Mange med en krone per mil, noen med tre, fem og ti. Dessuten en startbonus på 10 000 kroner, og en vektbonus på 10 kroner kiloet (fasit: Minus 4!), for å nevne de mer fantasifulle variantene. Nå er altså oppgjørets time her, enten du vil gjøre så eller så. Boliviafamiliens prosjektkonto 6340.05.22636 mottar med største takknemlighet ditt bidrag! Merk gjerne med "Tulling på tur", så ser vi hva det gjelder...

Av pengene vil kr 10 000 gå til vårt nyeste barnehjem, Casa Himmelbjerget i Potosi. Det resterende går til dagsenteret Trinidad nede i Amazonasjungelen. Vi kommer tilbake med rapport her i bloggen!Ingen kommentarer: