mandag 28. februar 2011

Verste flommer på 30 år i Bolivia


Etter å ha ventet lenge og vel på regnet i år, har man nå fått langt mer enn man ba om. Nå er jo ikke Bolivia ukjent med kraftig nedbør. Man snakker jo gjerne om regntid mellom november og mars. Men situasjonen nå er helt spesiell og rammer store deler av landet - fra La Paz på 4000 meter over havet, og helt ned til jungelområdene ved bielvene til Amazonas.

Bildene her er fra nærområdet til Cochabamba, som er langtfra verst rammet. En video fra Benidistriktet viser enda mye verre forhold.

 
Siw Broman, som er i Cochabamba, har sendt oss disse bildene, og skriver:

Det har inte regnat så här mycket på 30 år i Bolivia, så många mäckor är drabbade, så många familjer är utan hem.....

Och ca. 800 hus har fallit i La Paz....

Tror du Boliviafamilien vill hjälpa till?

Hälsningar; SiwSvaret på det er nok at Boliviafamilien ikke har særlig mulighet til å drive generell nødhjelp. Vi  har vært midler eller organisasjon til det. Men vi vil selvsagt mobilisere dersom vi får beskjed om at noen av våre dagsentere eller barnehjem er rammet. Vi har ikke fått noen slike beskjeder ennå, heldigvis, men er forberedt på at det kan komme.


Vår jobb er først og fremst å være der hele tiden, år ut og år inn, og å gi barna som trenger det mat, klær, skolegang og et trygt sted å være. Behovet for det blir nok ikke mindre etter dette, dessverre...
.

Ingen kommentarer: