mandag 30. januar 2012

Jul for fattige barn

 
 

I noen år nå har Boliviafamilien hatt en tradisjon med å gi julegaver til barn i spesielt fattige strøk i Bolivia. Vi begynte med fengselet i Cochabamba. Men da andre organisasjoner kom etter der, tok vi det i stedet ute på landsbygden.Det er to sider ved dette: å gi og å få. Og de som får gi, det er jentene ved Corazon Grande! Men det kan Siw fortelle mer om...


---

Två dagar före jul for vi och delade ut julgåvorna ... Vi for långt denna gång... upp över bergen, Andernas bergskedja. Vi åkte ca. 4 timmar med bil. Det var fint landskap och vi såg många llamadjur och lite kallt var det, men solen värmde på dagen.
Vi kom till de barnen som faktiskt blev glada över gåvan de fick! Många av barnen vallar boskapen på dagen. Men budskapet hade gått att vi skulle komma och på endel ställen väntade de färdigt på oss.
Familjerna där bor i lerhus och de ännu fattigare i hus som är byggda av stenar.
 
 
Vi bestod av 5 flickor från Corazon Grande, Carla och jag och så hjälpte borgmästarkontoret oss med en bil och chauför till. Jag tror att många av barnen aldrig i sitt liv fått en julgåva... Man såg ingen juldekation där, inget som tydde på att det var jul...  Jag är vissad om att barnen blev glatt överraskade!
De fick ett paket med en gåva, oftast docka till flickorna och bil till pojkarna, de fick en handduk, tandborste, tandkräm och en kam och så fick de ett sött julbröd. Tack, tusen tack för pengarna som vi fått och med vilka vi kunde glädja dessa barn!!!

Siw
---
Blant dem som skal takkes: Gjerden Fjellsikring, som sammen med en privat giver har finansiert dette prosjektet for oss i år!
.

Ingen kommentarer: