tirsdag 24. desember 2013

Julehilsen fra Corazon Grande


Kära Vänner,

Så närmar vi oss julen igen! Jag tror att ni tänker som jag att detta år har har gått otroligt fort... Åttonde julen på Corazon Grande... mycket har hunnit hända .... och barnen har hunnit blivit stora! Och det har kommit nya barn...

Julen i Norden, så annorlunda än julen här. Först och främst så är vi mitt i sommaren här, och vi har också regnperiod just nu. Vi har infört några jultraditioner från Finland, som Lucia tex. Vi har dekorerat huset med nissar/tomtar på fönstren och snöflingar. Vi har varit och reserverat vår julgran och på lördag skall vi fara efter den. Flickorna får önska sej en julklapp, ja de får skriva brev till jultomten.


Men det är många barn i Bolivia som inte får någon julgåva alls. Det finns mycket fattigdom ännu här. Vi får en summa pengar varje år som är till att att ge julgåvor till fattiga barn. Det är en fin tradition som vi fått, det är fint att få sprida lite glädje till andra och flickorna lär sej att dela med sej. Vi har redan en andra omgång gjort pepparkakor och dekorerat dem...och vi hade två voluntärer Julia och Ida som gjort en jätte fin kyrka av pepparkaksdeg.


På söndag kväll skall det vara julfest i kyrkan. De mindre flickorna skall uppträda med en sång och de skall var klädda till änglar, de skall ha Lucia skjortorna på. Förra söndgakväll for jag med de mindre flickorna till centrum av Cochabamba för att se på julljusen... det var väldigt spännande för dem.

Men julen är också en tid för eftertanke. Det allra viktigaste med julen får vi inte glömma, det att en Frälsare blivit född...oss till frälsning... låt budskapet gå vidare.

Julen är en familjehögtid. Vi är en stor familj på Corazon Grande, och varje barn är en stor gåva.

I år blev vår äldsta flicka Jaqueline student. Söndagen den 8 december var dimensionsdagen. Det var en stor dag för Jaqueline, och för oss också. Vi är stolta över henne, vår första student och därtill var hon bästa eleven i skolan! Hon är ett gott exempel för våra andra flickor! Vi hade en speciell lunch den dagen och torta också, dagen till ära.

 


 

Jaqueline önskar studera ekonomi. Vi skall tro och hoppas att det skall gå riktigt bra för henne. Hon skall flytta ut, en ny fas har ju börjat i hennes liv. Från februari nästa år skall hon bo på Frälsninsgarmens studenthem för unga flickor som studerar. Det kommer nog säkert att bli lite svårt för henne. Och det kommer nog att kännas tomt utan Jaqueline här. Men hon kommer säkert ofta att vara hos oss på veckosluten, i alla fall i början. Nästa år har vi två flickor som skall bli studenter: Alba och Arminda.


I januari skall flickorna få kurs i matlagning av en väninna till mej som heter Margarita. Också nu har de matlagningsturer. Och i februari börjar skolorna igen...i januari är inskrivningarna. Det är varje år fastän man fortsätter i samma skola.

Vi har fått två nya flickor sedan jag senast skrev: Bianca och Juanita. Bianca är väldigt musikalisk, hon lärde sej på kort tid spela Lucia sången och Stilla Natt på litet piano. De har båda två väldigt fort anpasat sej till Hemmet.

Varma hälsningar från sommarens Bolivia! Jag vill tacka er alla så innerligt för ert stöd under detta år!!! Utan er skulle Corazon Grande inte finnas till! Och så vill jag önska er: En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2014!

SiwIngen kommentarer: