fredag 18. desember 2009

Casa Himmelbjerget i Potosi(Status i midten av november - klikk for større bilde)

Det var en stor glede å krone vår altfor korte reise i Bolivia med et besøk på dette prosjektet, som på 4300 m.o.h. kanskje er verdens høyest liggende barnehjem. Det var også helt nødvendig, for fremdriften har vært så som så. Men det må være lov til å si at under trusselen av vårt forestående besøk ble det virkelig fart i sakene de siste tre månedene. Det skyldes blant annet at vi har fått inn et skikkelig råskinn av en prosjektleder i kaptein Jacinto Lecoña.


(Jacinto. S på kragen står for "Supermann")

Han er fantastisk dyktig, arbeidsom og oppofrende. Det siste også bokstavelig talt, da han har ofret et fingerledd til prosjektet og litt egenrådig dynamitt. Men han har hjelp av både et stort arbeidslag, kone og denne krabaten:


(Lecoña den yngste, tidlig krøket.)

Det var var altså en skikkelig opptur å se hvordan bygget nå reiser seg. For oss alle, og ikke minst Marita Bjerga, som sammen med Linn Hansen er en av våre to frivillige som tok initiativ til dette barnehjemmet, og som senere har vært til stor hjelp i å gjøre det til virkelighet.Det fremgår ikke så tydelig av disse bildene, men bygget er svært. I tillegg er arbeidet i gang på sidebygget. Der kommer kjøkken og spisesal i første etasje, og leiligheten til de som skal bestyre hjemmet i andre. Det vil si, den vil bare dekke ca. halvparten av arealet - i tillegg tenker vi å få bygget en liten leilighet hvor frivillige kan bo. Dette siste er imidlertid ikke en del av første byggetrinn.

Nå går det altså unna med byggingen. Men de er noe over budsjett, av flere gode grunner som definitivt ikke handler om sløsing. Vi må derfor klare å skaffe minst 20.000 dollar til før vi er i mål med byggingen. Mye penger, men det kan ikke være uoppnåelig med tanke på de 100.000 dollar vi (og dere!) allerede har fått på plass. Men det betyr at vi fortsatt må appellere til alle gode givere - hvilket tross alt er vår oppgave! :-) Kontonummeret er 6340.05.25511, og vi er takknemlige for alle bidrag!

Planen videre: Ferdig bygg i løpet av våren (vår vår, ikke Bolivias!), de første barna på plass i august, og en skikkelig heidundranes åpning av et fungerende nytt barnehjem under Boliviafamiliens rundtur med faddere i oktober!
.

Ingen kommentarer: