torsdag 24. desember 2009

Julehilsen fra Corazon Grande Casa Baste FanebustKära Vänner:

Det är ett privilegium för mej att få skriva detta brev till er! Ofattbart att vi igen närmar oss julen! Julen betyder olika för olika personer. Men det är en glädjens högtid, då familj och vänner samlas, då man får dela med sej av vad man har...

Jag är så glad och tacksam till er alla! Det är svårt för mej att finna de rätta orden att tacka er på... men mitt hjärta flödar av tacksamhet... Tack för allt ert stöd till barnhemmet Corazon Grande!!!!

Vänner som besöker oss säger att vi har så fina flickor, så glada och så ömma... Tack vare er alla är Corazon Grande en verklighet och få skall snart också kunna hjälpa lite flera flickor. För en månad sedan började vi bygga hus nummer 2 på Corazon Grande. Det skall bli för 12 flickor och i det första huset skall det bo 13 flickor. Vi har ju nu 19 flickor, det är många det i samma hus. Men för att behoven varit så stora har det blivit så.

I mitten av oktuber slutade skolåret och sommarlovet började. Skolorna börjar igen i början av februari. I januari är det inskrivningen. Varje år skall man skriva in sej på nytt. (Men man har företräde om man varit i samma skola förut). En av de större flickorna fick diplom och vi är väldigt stolta över det! Och tyvärr var det två flickor sopm bör ta på nytt samma skolår, så vi har bestämt att de nästa år skall börja en specialskola där de får mera hjälp. Det är ju viktigt att de får känna att de lyckas!

För några dagar sedan började alla flickor med undantag av de tre mista simskola. De är väldigt glada för att få gå i sinskola. Simskolan är fyra veckor, fem gånger i veckan. Det är viktigt med aktiviteter för flickorna anser vi och simning är ju en god och nyttig sport!

Den 13 december firade vi Lucia och i år var det Albas tur att vara Lucia. Alba var en mycket söt Lucia och alla flickor var så fina i sina vita kläningar och med glitter i håret och de sjöng så vackert Lucia sången. Det var stämningsfullt! Och pepparkakorna och Lussekatter och risgrynsgröten med plommonkräm lär sej väl smakas!

Nu väntar man förväntansfullt på julen. Barnen har fått skriva en önskelista till jultomten. De skall få en gåva med en sak och ett klädpaket. De ser mycket fram emot att fara efter julgranen och att få pynta den. Vi skall efter några dagar tillsammans med de större flickorna och dela ut julgåvor, kakao och sött bröd till fattiga barn.

Vi har glädjen att också denna jul ha "los abuelitos" (mormor och morfar), Per Olof och Kristina från Finland hos oss. De besöker oss under en tid på tre månader.

Jag vill önska er alla en riktigt god och välsignad Jul och ett Gott Nytt År!!!

Och tusen, tusen tack för all er hjälp!

Corazon Grande Casa Baste Fanebust
Siw Broman

Ingen kommentarer: