tirsdag 22. desember 2009

Julehilsen fra Siw i Bolivia
Hej kära Vänner:

Det är en glädje för mej att få skriva denna julhälsning till er!

Jag vill på Frälsninsgarmens och alla barns vägnar tacka er för ert stöd under detta år!!! Ni skall veta att er hjälp har kommit till stor nytta av barnen här !!!

Här i Bolivia har vi full sommar, omkring 30 grader varmt... Regnperidoen har börjat, men det har inte regnat mycket hittills. Endel platser i Bolivia lider av torka. Det känns nog märkligt för en nordbo att det är jul mitt i sommaren!!!

I centrum finns det många juldekorationer, förgglada lampor som lyser på kvällen. Man hör julmusik på gatan, i affäererna och man ser folk som julhandlar. Man ser också mera folk som tigger på gatorna för månag fattiga kommer in till staden den här tiden på året för folk är mera givmilda under jultiden. Många fattiga barn önskar sej en leksak och glädjen är väldigt stor om de får en gåva...

Det har varit lugnt i landet detta år... Den 6 december var det presidentval och den nuvarande presidenten Evo Morales vann med överlägsen majoritet. Tiden får visa om det var ett gott val. Låt oss hoppas på det bästa för Bolivia!

Skolåret slutade lite olika i olka skolor, men före december hade nog alla skolor börjat sitt sommarlov och det nya skolåret börjar igen i början av februari. Frälsninsgarmens dagcenter är stängda i januarimånad och det är färre barn på våra barnhem, många far hem eller besöker släktingar.

I Frälsninsgarmen hade vi glädjen att få besök av Öyvind och Frode i höst och nästa år hoppas vi att många faddrar har intresse och möjlighet att besöka oss tillsammans med Boliviafamilien! Ni är alla hjärtligt välkomna!!!

Jag vill till slut önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!!

Varma hälsningar och ett STORT TACK!

Siw Broman
Frelsesarmeens fadderkontor
.

Ingen kommentarer: