fredag 31. desember 2010

2010: Mye å takke for

Da er det siste kveld i 2010. I kveld skal et hundretalls millioner kroner hvine til værs, si poff! og falle tilbake til jorden som søppel. Det er egentlig en litt merkelig måte å feire på, synes en som heller vil høre godlyden fra en champagneflaske som sprettes, før den nytes.

For mange av oss jordboere handler kvelden verken om fyrverkeri eller champagne, og det er aldri feil å ta med seg den tanken.


Men så kan man også minnes alt det gode som faktisk er gjort, og håpe på et enda bedre 2011!

Det  gode som er gjort? Ja, i Boliviafamilien har vi i 2010 ikke bare holdt driften gående ved alle våre dagsentre og barnehjem, vi har sett åpningen av nye bygg på Ushpa Ushpa og Corazon Grande. Vi har kjøpt hus til dagsenteret La Roca. Og vi har endelig åpnet vårt nye barnehjem, Casa Himmelbjerget i Potosi.

Ikke småplukk! Men ikke noe av dette har vi gjort på egenhånd. Vi har gjort det ved hjelp av snart 900 faddere. Dessuten med bidrag fra bedrifter som EB Marine og Svithun Elektro, foreninger som Lions Club og Rotary, menigheten på Fredheim arena, ungdomsgruppen Zoom In. Dessuten barnehager som Havbrisen og Taremareby, skoler som Teinå, Røldal og Nannestad videregående. Og så arrangementer som Hjerteløpet i Haugesund, fra bryllup og 50-årsdager, og en god del annet.

To ting vil vi nevne spesielt. Det ene er det gledelige i at Vågen videregående skole fortsetter å støtte oss, nå som vår gamle samarbeidspartner Forus videregående har gått sammen med Lundehaugen videregående skole i et praktbygg i Sandnes sentrum. Fra dem har det nylig tikket inne et solid bidrag som er med på å sikre ferdigstillelsen av Casa Himmelbjerget. Her er elever og lærere virkelig med på  å gjør en forskjell, og vi gleder oss til å komme tilbake til høsten og fortelle om resultatene.

Og så den store overraskelsen som nesten trillet en Fanebust av kontorstolen: En telefon fra en fadder som ga oss en julepresang på 100.000 kroner til ombygging av det altfor trangbodde dagsenteret La Roca. Dermed ble en drøm for 2011 plutselig en realitet, allerede før årets begynnelse. Fantastisk!

Ikke noe av det vi gjorde i 2010, er endelig. Alt innebærer fortsatt arbeid og fortsatte utfordringer. Slik vil det alltid være, for det skal ikke bare bygges, men også driftes. Men i kveld kan vi feire det gode arbeidet som er gjort, og takke alle gode hjelpere som har vært med å gjøre det mulig. Noen av dere ved navn, andre bare i tanken.

Takk for i år, og til lykke med 2011!

Ingen kommentarer: