søndag 25. november 2012

Trinidad: dagsenter i jungelen!

Trinidad ønsker velkommen. Det er kanskje på tide å si ja takk?

I Bolivia er det godt om plassen. På tre ganger Norges areal bor dobbelt så mange som hos oss. At det ikke er noen plassmangel får man et klart inntrykk av når man sitter inneklemt i et lite propellfly på vei til Trinidad og ser utover uendelige grønne skoger. Eller rettere sagt jungel. Dette er nemlig en del av Bolivias tropiske del, hvor store elver krysser landskapet før de ender i verdens desidert største: Amazonas.


I elevene kan man bade med alligatorer, rosa delfiner og piraja, noe vi selvsagt har gjort. Men viktigere er de som transportveier, for på de få veiene som er, går det stort sett mopeder.

Problemet er at disse vannveiene ikke sjelden flyter over. Som oftest er det innefor hva man er vant til og tåler, men de senere årene har det stadig oftere kommet rekordflommer. Disse har kostet mange både hjem og levebrød. En del av disse har flyttet inn til byen Trinidad (som ikke må forveksles med øya som har samme navn).


I Trinidad har Frelsesarmeen drevet et dagsenter de siste årene. Vi har ikke faddere her. Men har gjennom gaver hjulpet til litt likevel, og nå fikk vi en fin anledning til å gjøre det igjen: 2000 dollar fra sommerens lille sykkeltur ble overrakt!

Som en vil se av bildene, er dagsenteret i grunnen bare et enkelt treskur med jordgulv og tak av bølgeblikk. Budsjettet har også vært minimalt. Likevel synes vi at Frelsesarmeen har fått til et meget godt arbeid her - noe det så åpenbart er bruk for. Nå er vi i hovedsak ferdige med de store prosjektene vi har hatt de siste årene: barnehjemmene Corazon Grande og Casa Himmelbjerget, dagsentrene Ushpa Ushpa og La Roca er alle bygget og i drift. Dermed har vi endelig anledning til å si ja til å hjelpe til i Trinidad.


Tørt nå. Men ikke i regntiden!

 Her skal det nye senteret komme!

Noen hundre meter borte fra skuret man i dag leier, har vi fått sikret en tomt på 3,5 mål. Her er drømmen å få bygget et nytt dagsenter som er langt bedre tilpasset behovet i området. Et sted hvor ungene kan få mat og omsorg, hvor de kan leke trygt og få hjelp med skolearbeidet.

Detaljene kommer vi selvsagt tilbake til. Men et smart trekk er allerede på plass: Utbyggingen her vil bli modulbasert, altså slik at man ikke behøver vente til alt er på plass før det tas i bruk.

Nå kribler det etter å komme i gang! Vi grugleder oss, som alltid i denne fasen. Det blir mye jobb og sikkert ikke så få bekymringer. Men med alle gode krefter, og all god hjelp, så skal vi få til et senter som virkelig blir til glede og nytte for barna i Trinidad!

Ingen kommentarer: