mandag 17. desember 2012

Pockonas: de unge gamle


Noe av det morsomste vi ser i Bolivia, er de "unge gamles dans". Da dresser man gjerne opp noen av de minste barna i frakk og hatt, gir dem langt skjegg, og så humper de krokrygget rundt med stokkene sine - til ganske merksnodig musikk.


Bare moro? Jo da, nå for tiden er det jo det, både for oss og ungene. Komikken er ganske ubetalelig. Men historikken er visstnok den at dette var indianernes måte å gjøre narr av den spanske kolonimakten på. Det var de som var de skrøpelige gamlingene...


Dagsenteret vårt i Sucre, Pockonas, er ellers bare et av disse stedene som fungerer og gjør jobben sin, år etter år. Her er aldri noe slinger i valsen. Like fullt ble det litt kluss i programmet denne gangen. Et fint koreografisk nummer måtte nemlig flyttes lenger og lenger ut mot slutten, og skapte betydelig forvirring. Grunnen fikk vi etterpå: Man ville hedre Boliviafamiliens grunnlegger Baste, men manglet både gutten og bokstaven "s". Men han (og den) dukket nå opp til slutt!

 Tradisjonelt...

...og ganske så nymotens!

 Fiesta!

 Glade faddere med nye gaver

 Se! Han tok bilde av at jeg tok bilde av ham!

Pockonas er et av de mange stedene hvor vi ser at det går pent og pyntelig fremover - og hvor det er lett å se at barna trives!

Ingen kommentarer: