mandag 31. desember 2012

Nuevo Año, Nuevo Vida?


Vi avslutter vårt mest aktive blogge-år til nå med en hilsen fra vårt andre dagsenter i Santa Cruz. Nueva Vida heter det. Altså "nytt liv".

Senteret ligger ute i et av de mange slumstrøkene i byens ytterkant. Like ved ligger et av Bolivias største fengsler. Det er altså ikke for å holde barna inne at man utstyrer seg som dette:Det går et stort antall barn her. Kun 30 av disse har faddere i Boliviafamilien, noe som skyldes at vi har valgt å ha et "senter i senteret" på dette stedet. Våre barn er da de med de største utfordringene, enten det er i forbindelse med hjem, skole eller annet.

Klasserommet til "våre" barn

Det skorter på engelskunnskapene i Bolivia. 
Men her starter man med de minste...

Miljøtanken lever også her. Bra!

 Noen av barna i vår gruppe

He ain't heavy...

Det er en del både-og med dette senteret. "Våre" unger har gode fasiliteter, en flink "tia" (tante), og virker riktig så fornøyde. Kjøkken og spisesal ser greit ut. Toalettene fungerer. Men samtidig: Mye er slitt og fuktskadet, og midt inne på området står en sammenrast kirke. Dette er helt klart utenfor vårt domene - driften av dagsenteret for våre barn - men Frelsesarmeen har altså litt å få skikk på. Noe skal vi også hjelpe til med, uten at kirkebygging står på vårt program...


 Feliz Año Nuevo! Godt nytt år!

Noe nytt liv har vi kanskje ikke tro på for 2013. Men forbedringer både her og der, det er vi ganske så sikre på at vi skal få til. Ha et fint et! :-)

Ingen kommentarer: