tirsdag 18. desember 2012

Batallon Colorados: Klodens kamp


Batallon Colorados er vårt andre dagsenter i Sucre. Sist vi var her, ga barna oss smakebiter av tradisjonelle danser fra hele Bolivia. Denne gangen var det en blanding av svært moderne drama og "Bolivianske talenter" vi ble underholdt med. Og vel ser det dramatisk ut ovenfor, hvor en blind moder jord har fått smaken på øl og viser klare suicidale tendenser, men...


...heldigvis kom Den Hvitkledde med oppbyggelig litteratur. Ganske snart fikk da moder jord et nytt syn på livet, trillet bort ølboksen og la ned våpnene. Puh!


Dette dramaet illustrerer at Batallon Colorados, i likhet med de aller fleste andre av våre dagsentre, er et skolesenter hvor man i tillegg til å hjelpe med skolearbeid og lekser, også prøver å innstille de rette verdiene i barna. I og med samarbeidet med Frelsesarmeen betyr det selvsagt en dose kristendom, men også helt almenne verdier som ansvarlighet, sannferdighet, hjelpsomhet. Dette kan vel så gjerne illustreres gjennom et moralsk drama, som med pekefinger og tordentale.

Boliviansk talent. Hun kan synge, ja!

 Kast-meg-rundt-leken. Stiv rygg i flere dager...

 Stolt fadder, lykkelig barn, og motsatt.

Tannbørste, tannkrem, kopp og klut. Ordnung muss sein!

Spisesal og allbruksrom, rent og ryddig. Papa Baste overvåker fra oven.

Vi fikk et klart inntrykk av at dette dagsenteret fungerer godt, noe også barna bekreftet på tomannshånd. Her er det bare å fortsette det gode arbeidet, med små forbedringer, men uten de store omveltningene.


Ingen kommentarer: