mandag 24. desember 2012

Julehilsen fra Corazon Grande

Tradisjonen tro bringer vi her en hilsen fra Siw Broman og jentene ved Corazon Grande i Cochabamba:Kära Vänner:

Det är länge sedan jag senast skrev till er! Och nu har vi redan årets sista månad och det är inte många dagar kvar till jul!

Nu har vi huset fullt, dvs vi har 24 flickor. Marisol kom i början av juni, hon är 9 år nu. Hon anpassade sej fort till Hemmet vårt och till de andra flickorna.

6 augusti var det Boliviadagen. Arminda och Jaqueline som är med i skolorkestern deltog i paraden i Tiquipaya. Sedan i september var det Cochabamba- och Tiquipayadagen. Som barnhem deltog vi i Tiquipayadagen. Det var roligt,men det blev varmt att marschera.

Det har varit ett bra skolår. Alla har förbättrat sej och Jaqueline och Alba fick igen diplom för att de är bästa elev på respektive klass.

Vi hade sykurs för de 7 äldsta flickorna ända till julimånad, sedan uteblev lärare. Vi hoppas kunna fortsätta med sykursen nästa år. Det är ju nyttigt att kunna sy!

Alba har brukat gå på lördgarna till en fin frisörsalong i Cochabamba för att lära sej frisöryrket och hon har redan börjat klippa flickornas hår och för övrigt så går det också bra för ehnne på frisörsalongen. Nu under sommarlovet går hon dit tillsammans med Daniela. Och Daniela tycker också det ärroligt att lära sje olika saker inom frisöryrket.

(Blant annet kortklipp, ser det ut til. Red. anm.)

15 barn skall få gå i simskola från och med 21 december och en månad framåt. Jaqueline och Arminda går på ett institut och studerar engelska.

Och nu väntar flickorna på julen....!I början av dcember började vi öva till Luciafesten Lucia sången och ”Stilla Natt Heliga Natt”.  Och sedan dekorerade vi huset med julpynt,jultomtar i fönsten och snöflingor! Vi bakade pepparkakor, kokosbollar och lussekatter... Och en av  tanterna gjorde risgrynsgröt  och plommonkräm. 

Fredagen den 14 december på kvällen firade vi Lucia. Det var Daniela som fick vara Lucia i år.Hon var en fin Lucia. Och några av flickorna resiterade bibelverser. Publiken tyckte att Luciatåget var så fint och det var så stämningsfullt! Det var femte gången som vi firade Lucia hos oss och det var igen en trevlig tillställning!Kära Vänner och Faddrar, jag vill önska er alla en riktigt fridfull jul och ett Gott Nytt År 2013!   Vi vill tacka er alla så hjärtligt för all er hjälp under detta år, ni skall veta att just er hjälp är väldigt värdefull! Tusen tack för er kärlek för barnen på Corazon Grande i Cochabamba, Bolivia!!!

Varma hälsningar,
Siw


Ingen kommentarer: