tirsdag 16. desember 2008

En milepæl passeres

For første gang har Boliviafamilien samlet inn og sendt mer enn 2 millioner kroner til Bolivia i løpet av ett år. Med mer enn 50.000 i kroners margin, ser det ut til når vi nå snart sender årets siste sjekk. Dermed fortsetter den fine utviklingen.

Flotte sponsorer som Varde Eiendom, EB Marine, Sjøboden, Forus videregående skole og en rekke andre er viktige i denne sammenhengen. Men det alt overveiende og langt viktigste er alle fadderne som sender et par hundrelapper, måned etter måned. Aldri har det vært sannere, det om de mange bekker små...

Hva får man for to millioner kroner? Ikke allverdens her hjemme i vårt dyre fedreland. Men hver krone er brukt i Bolivia, hvor man kan spise seg mett for en femmer og leie et enkelt husvære for et par hundre i måneden. Mange har en månedslønn under 500 kroner. Prisforskjellene varierer selvsagt - dyrest er alt som er importert eller myntet på oss gringos - men som en tilnærming kan vi multiplisere vår hjelp med 12 for å få et inntrykk av hva det innebærer i sammenlignbar norsk kjøpekraft. Og da snakker vi altså om 24 millioner. I året. Dette gir et bedre inntrykk av hva vår hjelp innebærer i Bolivia.

Tusen hjertelig takk til alle dere som bidrar i stort og smått! Gi dere selv en god klapp på skulderen; i iveren etter å gjøre mer må vi aldri glemme at det er godt det som blir gjort. Og så gyver vi snart løs på det nye året... :-)

Vennlig hilsen
Frode Fanebust

Ingen kommentarer: