lørdag 6. desember 2008

Gustavo behøver en fadder

Oppdatering 16.12.08: Gustavo fikk sin fadder i dag!

Han er selvsagt ikke den eneste. Vi har mange barn som behøver fadder. Men for Gustavo haster det, for han er i ferd med å bli for gammel. Bare 10 år gammel.

Saken er at de fleste faddere ønsker seg ganske små barn. Det skjønner vi godt, for det er veldig givende å kunne følge dem opp gjennom årene. Dette er derfor slett ingen klage. Det er bare et faktum.

Det vi har gjort det siste året er derfor et aldri så lite skippertak for å hjelpe "gamle" barn. Det vil si: Først sa vi at vi setter grensen ved 1998. Barn født før det forsøker vi ikke å finne fadder til. De mister selvsagt ikke sin plass ved sitt barnehjem eller dagsenter, men vi venter til de ikke lenger behøver denne plassen, enten det tar ett år eller fem, og så finner vi fadder når et yngre barn overtar.

Dette har gått veldig bra. Nå er kun Gustavo igjen fra 1998. 10 år gammel og vår eldste gutt på leting etter en fadder.

Her er litt av det vi vet om ham: Han er en snill gutt som gjør seg stor flid med skolearbeidet. Det er godt, for drømmen hans er å bli lege. Han kommer til et av våre dagsentre i Cochabamba for å spise, leke med andre barn og gjøre leksene sine.

Han bor sammen med sin far, sin mor og sin lille bror på 2 år. De leier et enkelt lite hus med to rom. Dette er arbeidsomme folk: Faren har nettopp gjort seg ferdig med sine studier på universitetet, og hans mor kjører taxi, noe som er høyst uvanlig for en kvinne i Bolivia. Dette er altså en familie med gode muligheter, men som enn så lenge finner det vanskelig å løfte seg ut av fattigdommen. Foreldrene forsøker å gjøre det beste for Gustavo og hans lillebror, men klarer bare å skaffe det aller enkleste av mat og klær.

Hvis noen vil bli fadder for Gustavo er det bare å sende oss en epost. Faddere betaler vanligvis 200 kroner i måneden, og (helt frivillig) kanskje et tilsvarende beløp ved jul og bursdag. Pengene går uavkortet til Bolivia, altså med null i administrasjonskostnad.

PS:
Vi har som nevnt ovenfor alltid mange barn som behøver fadder, både gutter og jenter fra 3 til 10 år. Her i bloggen kommer vi bare til å ta fram noen eksempler fra tid til annen.

Ingen kommentarer: