søndag 21. desember 2008

Julehilsen fra Corazon Grande Casa Baste Fanebust

Hej kära Vänner:

Så närmar vi oss julen igen och jag vill skriva till er alla faddrar på Corazon Grande en liten julhälsning härifrån Bolivia!

Det har regnat mycket i natt och fjällen som syns väldigt nära Corazon Grande var täckta med snö. Jag gick in till Hemmet i morse och sa till flickorna att ni hade ju önskat snö till jul, har ni sett snön? Jo, sa de men de vill se snö nere på marken. Okeidå, vi får se i morgon sa jag. Men de vet att det bara var ett skämt för i Cochabamba har man aldrig sett snö!

Vi håller på att öva till Lucia på Hemmet. På lördag är ju den stora Dagen. De går riktigt bra redan med Luciasången. Flickorna har ju aldrig sett Lucia förut. Det kan verka lite konstigt, men spännande och roligt är det säkert!

Flickorna väntar på julen... Vi har ett par från Nagu; Kristina och Per Olof som voluntärer. Jag tror att Per Olof skall vara julgubben. I sin kyrka skall flickorna uppträda lite före julen.

I går började de stora flickorna simskola. De är en timme varje dag under en månads tid. De tycker mycket om att simma och gå i simskola. Vi är tacksamma för vänner som stödet med avgiften!

Flickorna har sommarlov. De slutade skolåret i mitten av november och 4 flickor var sedan två veckor på extra undervisning. En flicka bör gå om klassen, men jag tycker det inte gör något för hon är liten för att ha varit på andra klassen. Våra två äldsta flickor var med de bästa på sin klass. I stort sett har det varit ett bra skolår för oss. Skolåret börjar på nytt den 8 februari.

Flickorna växer och mår bra... För en månad sedan fick vi en flicka till. Rosita, 3 år och väldigt misshandlad av sin far och styvmor. Hon var också undernärd och har ett hjärtfel, men det skall gå bra att leva med det. Trots allt är hon en glad och mycket öm liten flicka och hon har anpassat sej bra till hemmet.

Kära Faddrar och Vänner vi är väldigt tacksamma för vad ni gör för oss!!!! Tusen, tusen tack för ert stöd och ni skall veta att utan er skulle Corazon Grande inte vara möjligt!

Jag vill önska er alla en välsignad Jul och ett Gott Nytt År! Och jag hoppas ni alla får en riktigt fin tid med familj och vänner!

Många varma julkramar från oss alla på CORAZON GRANDE

Siw Broman


Bilder: 1) Julebaking på Corazon Grande, 2) Luciafeiring, 3) Vicky danser, 4) Luz Clara på skolen, 5) Jentene på svømmekurs! (Klikk på bildene for større utgave.)

Ingen kommentarer: