lørdag 16. oktober 2010

Vårt nye dagsenter Ushpa Ushpa

Nå har vi jo hatt dagsenter her utenfor Cochabamba i mange år, og med samme navn. Men det gamle bygget var altfor lite, og holdt dessuten på å falle fra hverandre. Med god hjelp fra elevene ved Nannestad videregående skole, som har gitt bort inntektene fra sine aksjonsdager, har vi derfor fått satt opp et nytt, stort bygg! I den anledning var det pyntet til fest, noe vi kunne se straks vi ankom.

Da vanket det også varme gjensyn, blant annet for Eivind, som har et av sine fadderbarn her.

Det ble dans, selvsagt, både fra ungene ved Ushpa Ushpa, og av andre inviterte fra blant annet La Roca, Parotani og Evangelina Booth.

Vi nordmenn og - kvinner slenger oss med. Her får en også inntrykk av det nye bygget. Det er stort! Mens det tidligere var trangt med rundt 50 barn, skal det nå være plass til minst 150. Og det er bra, for området dette dagsenteret ligger i, har også vokst mye de siste årene, dessverre uten at det har blitt så mye bedre for den enkelte familie som bor der.

Disse luene er populære gaver. De varmer veldig godt, ikke minst rundt ørene, men gjør det også veldig vanskelig å se smart ut. Marita og Hilde lykkes mye bedre med det enn jeg, men dog...

Dans og lek følges av høytidelige taler, og til og med avdekking av en plakett. Det er ikke hverdags, og slik skal det jo være ved en slik anledning.

Fin er den også! Feil ord deling i navnet vårt, men den feilen virker å gå igjen hos snart 50% av de som har norsk som førstespråk, tross den iherdige inn satsen til foreningen Astronomer mot orddeling (AMO).

Som sagt, bygget er STORT. Grunnflaten er mye større enn tidligere, og så er det to etasjer i stedet for én. Her oppe fra er det flott utsikt over Cochabamba.

Helt ferdig innredet er det ikke. Noen rom er møblerte, andre mangler fortsatt en del. Men jeg ble glad over å å se at musikken allerede hadde flyttet inn!


Besøket ble avsluttet med et godt, felles måltid i den nye spisesalen. Flinke barn hadde lært dette med køordning!

Alt i alt er det god grunn til å være fornøyd med det nye senteret på Ushpa Ushpa. Vi gleder oss til neste besøk, og til å se senteret i drift!
.

Ingen kommentarer: