søndag 17. oktober 2010

Video: Bruk "Tanken"

Her vi nå farter rundt fra by til bygd i Bolivia, er vi heldige å være omgitt av ildsjeler. To av disse er "vikingbiker" Rune Monstad og Hans Olav "Turbo" Meland. Førstnevnte dokumenterer reisen bak videokamera, sistnevnte trives svært godt foran.

Hans Olavs kongstanke er formulert slik: "Bruk 'Tanken'". Dette sier han som regel med trykk på første stavelse, noe som gjør det vanskelig å være sikker på om han mener Tanken, altså den enorme installasjonen som står ute på Ekofiskfeltet, eller egen hjernekraft. Men etter hvert har vi forstått at poenget nettopp er å kombinere disse mulighetene. Det er ikke bare en teori: Som det fremkommer i den herlige videosnutten nedenfor, har penger som på ulike måter har kommet fra Tanken bidratt i stort monn til at Boliviafamilien har kunnet kjøpe et dagsenter i Tarija, og bygge et annet i Corqueamaya, langt ute på Altiplano.



Tanken, altså den på Ekofisk, er i dag ikke lenger i bruk. Men den ligger fortsatt der, som 20 mål prima tomt midt i Nordsjøen, sentralt plassert mellom Norge, England og det europeiske kontinentet. Hans Olav har store planer for denne tomten, men det er et annet kapittel - faktisk et kapittel i boken jeg kommer med neste høst... :-)
.

Ingen kommentarer: