torsdag 22. januar 2009

PR-fremstøt for "TANKEN" på Ekofisk og Corazon Grande Casa Baste Fanebust

Foreningen "Bruk TANKEN" ble stiftet i 1994 for å markedsføre "TANKEN" på Ekofisk i dobbelt forstand. Foreningen ble startet i badstuen på 2/4Hotel og vedtaket var at dette skulle være en papirløs forening i og med at møtene avholdes i badstuen. Intensjonen var å markedsføre etterbruk av plattformen 2/4Tanken som ble vedtatt nedlagt i 1994. Inntektene av denne markedsføringen skulle gå til den største tanken på 2/4Tanken. Det er Boliviafamilien. Det var her Baste startet Boliviafamilien i 1981.

De første årene solgte vi T-skjorter med forskjellige ideer om etterbruk på trykk. I 1996 fikk vi inn 200.000 kroner. For disse pengene bygde vi to dagsenter: For den ene halvparten kjøpte Baste et halvt kvartal i Tarija og startet dagsenter der, og for den andre fikk han bygget fire bygninger oppå Altiplano. Der er nå dagsenteret Corquemaya, komplett med idrettsanlegg. Vi tok også initiativ til å gi ut Boliviaboken til 20 års jubileet. Det ble en god inntektskilde. I 1997 solgte vi oljeprøver fra de plattformene som skulle legges ned. Vi fikk inn 180 000 kroner som gikk til musikkorps til Frelsesarmeen i Cochabamba. (Hvis dere har sett filmen om Baste så hører dere kopset spille "Ja vi elsker" etter et halvt års øving!) For resten av pengene tok jeg med meg et filmteam da vi skulle åpne dagsenterene 2/4"TANKEN" Casa Doris og 2/4"TANKEN" Saturn Casa Elisabeth.

Denne filmen er lagt inn på en DVD sammen med to andre filmer, og vi selger det samlet til inntekt for Corazon Grande Casa Baste Fanebust. Dette er et barnehjem som er bygget til minne om Baste som har gjort en ufattelig god jobb i Bolivia.

Jeg har hatt den glede å være med Baste på rundreise i Bolivia tre ganger. Det var en opplevelse som jeg aldri vil glemme. Høydepunktet var når Baste deklamerte dikt utpå kvelden på en resturant. Jeg tror han kunne de fleste norske diktsamlingene på rams. Uansett hva dikt du nevnte kunne Baste resten. Og ikke bare et vers men alle versene. Vi fikk helt bakoversveis!

Det som Foreningen "Bruk TANKEN" trenger penger til nå er andre byggetrinn på Corazon Grande Casa Baste Fanebust. Jeg trodde vi hadde fått inn halvparten av de 300.000 som dette var kalkulert til, slik at vi kunne starte byggingen nå i februar. Men så var behovet for en ny bil til og kjøre barna til skolen med prekært. Dermed er det fare for at byggingen blir utsatt. Er der noen som kan hjelpe oss er Boliviafamiliens konto spesifikt for dette barnehjemmet 3201.29.46707.

Visjonen for etterbruk av 2/4Tanken er at 5 promille av de verdiene som kommer til og gå igjennom Tanken i fremtiden skal gå til humanitære prosjekter. Ideer om etterbruk som koblingspunkt for EL supernettet for handel med fornybar energi til Europa kan dere se på info www.owectower.no. Hvis dette blir en realitet så blir det store summer av det!

Men for 2. byggetrinn på Corazon Grande Casa Baste Fanebust behøves penger nå, ikke en gang i fremtiden...

Hilsen Hans Olav Meland
"Bruk TANKEN"

1 kommentar:

Anonym sa...

hvorfor ikke:)