fredag 2. januar 2009

Vårt nye barnehjem i Potosi

Dette er vårt største prosjekt for 2009. Helt oppe under himmelens tak, mer enn 4.000 meter over havet og i verdens høyest liggende by, der skal 48 barn få et nytt hjem. På tegningen ser det slik ut (klikk for større bilde):


Idéen til dette kom fra to av våre frivillige, Linn og Marita. Ja, og så Gerd Dahlin fra Frelsesarméen da, som er flink til å plante sånne frø... De henvendte seg til oss julen 2007, og vi tok med glede på oss prosjektet. Som vanlig vil Boliviafamilien stå for finansiering, mens "Frelsen" står for drift. (Vi pleier å kalle oss "a hell of a team", men i denne gruvebyen passer det kanskje bedre med en annen klisjé: Sammen er vi dynamitt?)

Nå er arbeidet i gang! Nedenfor er bilder fra nedleggingen av grunnsteinene nå i høst. Marita fikk æren av å legge den første - det var moro - og fant ut at hun sto på æresplass på talerlisten - det var snarere skummelt. Men fint gikk det.


Budsjettet er på 100.000 dollar. Etter mange gode gaver - inkludert en utrolig hyggelig og helt uventet julepresang på 100.000 kroner fra en av våre faddere! - er vi når dette skrives akkurat halvveis. Hvis vi gjør jobben vår gjør byggerne sin, og barnehjemmet står ferdig til høsten. Tenk det!

Prosjektkonto for dette barnehjemmet er 6340.05.25511.Ingen kommentarer: