søndag 21. oktober 2012

Corazon Grande: Velkommen hjem!


Fra porten åpner seg, er det bare smil og glede. "Det beste barnehjemmet i Bolivia", kaller vi det, og det er fordi det er sant. Ikke bare fordi det er fint her, men fordi det kvalifisert og vennlig personale vet å ta godt vare på de 24 jentene som bor her.


Hva har skjedd siden sist? Kanskje ikke så veldig mye - og det er bra. I det ytre har det blitt litt grønnere og frodigere rundt dørene.


Og så blir jo jentene større og større. Både de vi husker som veldig små, som her danser tradisjonell boliviadans...


...og de større, som er i gang med moderne hiphop-koreografi som ikke hadde vært det minste fremmed i Norge. 

  Fadderbarnmøte. "Fint rom! Køyesenger har vi også hatt!"

 Vi kunne neppe funnet noen bedre måte å hedre Boliviafamiliens grunnlegger enn med dette barnehjemmet.


 Kreativ plakat!


Etter taler, dans, lek og omvisning har vi enda en tradisjon å følge (og det gjør vi med glede): Vi tar alle jentene, samt personalet, med noen hundre meter bort langs grusveiene. Der har Don Roberto sin helgerestaurant - med basseng!


Så blir det god mat til alle. Utrolig hvor mye disse jentene kan spise! Men maten står likevel i annen rekke. Det viktigste er at dette er en flott måte å tilbringe dagen sammen, og ikke minst for oss tilreisende å bli bedre kjent med jentene på en mer naturlig måte. Ikke at det er særlig vanskelig, for de er åpne og nysgjerrige så det holder!

Bassenget er populært!

Siden sist har Corazon innkassert flere priser, blant annet som det beste barnehjemmet i distrikt Cochabamba. Det er vi veldig godt fornøyde med, ikke minst fordi det innebærer at man har myndighetenes fulle støtte. Likevel finnes utfordringer, for det er ikke mange kronene (eller bolivarene) som følger med. Støtten fra Boliviafamilien kommer jevnt og trutt, hver måned, men andre inntektskilder skulle gjerne vært flere og større. Nylig sendte vi et ekstra tilskudd på 2000 dollar, i tillegg til fadderpengene.

Og, forresten: For første gang på lenge har vi et ledig fadderbarn på Corazon Grande Casa Baste Fanebust. En ny liten pike har nettopp kommet hit, og trenger en liten månedlig håndsrekning fra en fadder i Norge. Du kjenner vel en som kunne passe?


Ingen kommentarer: