torsdag 25. oktober 2012

El Tejar: rock on!


Boliviafamilien har en fast og god partner i Frelsesarmeen i Bolivia. Det er lett å tenke seg at det er ganske dølle greier de driver med - på en god måte. Vel, på det store dagsenteret El Tejar i La Paz er det bra sprut over tingene. Noe av det første som møtte oss var...breakdans?!


Og hva med denne guttungen: Han sitter ikke og pusler bak batteriet, men dæljer ut synkoperte rytmer og varierte ruller opp og ned. Et skikkelig talent!


Kapteinen på senteret er heller ikke tapt bak mikrofonen. Når det spilles, ser han ut til å tilbringe det meste av tiden i luften. Da han vikarierte på et annet senter, fikk han beskjed om å holde seg på bakken, for gulvet var ikke bygget for slike påkjenninger. Men El Tejar er solid.


Lydnivået gjorde at vi som har mange år bak oss i rockens tjeneste følte oss godt hjemme her. Noen gitarsoli med tung distortion ga raskt nye venner på facebook...


Men altså, tradisjonene lever også godt videre. Her har jentene kledd seg i kjoler fra Tarijadistriktet, nær Argentina. Da er det ikke indianerkultur som gjelder, men noe umiskjennelig spansk med klare trekk fra flamenco.


Boliviafamilien har, takket være gode hjelpere, nylig finansiert yrkesrettede kurs for 16 av senterets ungdommer. Datakurs, blant annet. Vi fikk gleden av å dele ut diplomene.


Det var ikke det eneste vi kunne dele ut. Fra Lions Club Sandnes/Høyland hadde vi med en fet sjekk på 50 000 kroner!

El Tejar er et stort og veldrevet senter. Men nettopp fordi det fungerer så bra, har de måttet vente en god stund på å få gjennomført ønskede prosjekter. Andre senter med mer prekære behov har alltid sneket seg foran. Men med denne gaven var det endelig El Tejars tur. Og da til gagns: Med gaven fra Lions får man oppfylt fire ønsker på en gang. Det blir fornyelse av kjøkken, skjermer og DVD på klasserommene, nye instrumenter til barneorkesteret og treningsdrakter til alle barna!

 Faddere og noen av barna i trappen utenfor senteret.Ingen kommentarer: