tirsdag 9. oktober 2012

La Roca: Størst av alt er kjærligheten

Store ord? Jo, men så har vel også Boliviafamilien sjelden hatt større dager enn da vi nå feiret 30 års jubileum med å åpne et splitter nytt dagsenter!

 Fadder - ikke bare for denne gutten - men for et helt dagsenter!

Det hører med til historien at mens vi gjerne har strevd i årevis for å finansiere byggingen av et nytt barnehjem eller dagsenter, så var dette denne gangen en langt enklere sak. En sponsor gjorde det mulig å reise et fantastisk flott bygg på tre etasjer i rekordfart! Noe lignende har vi aldri tidligere opplevd (men la oss gjerne gjøre det igjen! :-)). På åpningsdagen var det vanskelig å si hva som var mest fremtredende: Gleden over å ha fått et flott nytt senter, takknemligheten over gaven som gjorde det mulig eller lettelsen over å se hvor bra det har blitt...

Dagsenteret La Roca - fiks ferdig!

Første etasje rommer blant annet kjøkken, spisesaler for store og små, toaletter og aktivitetsrom. I andre etasje er det et stort allbruksrom, samt toaletter. I tredje finnes en leilighet for offisersparet som er ansvarlige for driften, samt en hybel for våre frivillige som skal hjelpe til på senteret. Og som man ser er trappeoppgangen kledd med den hippeste glassfasaden i Cochabamba. :-)

Høytidelig åpning med snorklipping og avdekking av plakett

Og hva spilles? Den bolivianske nasjonalsangen, selvsagt! Den norske hadde man heldigvis "på boks"

Resitasjon av dikt ved et av dagsenterets større barn...

 ...og dans ved et av de aller minste!

 Glade og stolte. Den gedigne kaken hadde landene Bolivia og Norge på hver sin side av et hav som - symbolsk nok - ikke var særlig bredt.

 Forhistorien til La Roca er spesiell. Det var ekteparet Hastie fra New Zealand som var de første av Frelsesarmeens offiserer på stedet, og som med sitt arbeid og entusiasme gjorde et uutslettelig inntrykk. Nå har de dratt videre, men var på plass for åpningen av et senter som nok har minst ti ganger arealet fra det vi besøkte i 2006.

Etter fest kommer hverdag - heldigvis! Timeplanen for det nye La Roca er allerede slått opp på veggen.


1 kommentar:

Renate sa...

Så fantastisk, Frode! Så kjekt å se og lese!