lørdag 13. oktober 2012

Ushpa Ushpa: Slik går no dagan...

I 2010 åpnet vi det nye og store bygget som erstattet det lille og gamle på Ushpa Ushpa i Cochabamba. Tidligere var det trangt, nå kan man godt flytte dansen innendørs dersom solen steker ute!


Ved vårt besøk nå var det i grunnen bare å konstatere at her fungerer det meste som det skal. Vel, unntatt et par av toalettene - tross at vi i fjor nettopp hadde et "toalettprosjekt" her. Men vann er det stor mangel på i dette området, og vi får slå oss til tåls med lokale forsikringer om at det beste systemet er å helle vann fra en dunk over i toalettene, i stedet for at man trekker i en snor...


Vi fikk god hjelp av Nannestad videregående skole til dette byggeprosjektet, og da er det svært hyggelig at skolens ildsjel, Anne Margrethe, nok en gang er med oss på rundreisen. Taler må alltid til ved våre "inspeksjoner", og her hadde hun  noen gode ord og hilsener fra nord å komme med. 

 PC-bord? Ny variant for oss!


Det har vært flere delprosjekter her ved senteret, blant annet en spillebane utenfor. Foreløpig mangler tak. Men ikke mye lenger, for en av våre medreisende fant ut at dette vil han straks gjøre noe med!


Fadder Eivind er også med nok en gang. Han klager på dårlig hukommelse - men så ille kan den ikke være, for foruten å huske navnet på sitt fadderbarn, listet han her raskt opp både mor og samtlige søsken!

Kort oppsummert: Et positivt inntrykk av dagsenteret Ushpa Ushpa i Cochabamba. Vi ser som alltid muligheter for forbedringer, og noen er allerede på vei. Men viktigst: Behovet i området er stort, og mange barn får et godt tilbud gjennom den virksomheten som drives her.


Ingen kommentarer: