søndag 14. oktober 2012

Huayra Khassa: Smått e' godt!

Senteret er faktisk ikke smått i det hele tatt. Men du verden så mange små, flotte mennesker som hører til der! Her er et lite knippe, for anledningen pyntet til fest:


Noe med det morsomme med å reise rundt og besøke våre dagsentre, er å oppleve hvor forskjellige de er. Ikke bare i det ytre, med at noen er store, noen små, noen i bysentrum, noen langt ute på landet. Men også hvor forskjellige barna er! Noen steder svært beskjedne og tilbakeholdne, andre steder  kontaktsøkende og nysgjerrige. Vi har en klar oppfatning av at det blir mer og mer av det siste - og tar det som et positivt tegn.

 
Dagsenteret Huayra Khassa - det staves på litt ulike måter, men betyr "vårt hjem" på urbefolkningens Ketchuaspråk - ligger i selve Cochabamba by. Her var barna så livlige at det knapt var ørens lyd å få! Ikke minst sang de av full hals.

Noen lange taler og utlegninger passet det ikke å komme med her, for slikt har man ikke oppmerksomhet til i denne alderen. Men roper man "Hola, niños!", får man et svar som høres!

Små stjerner! :-)


Etter all sang, dans og baluba var det tid for det viktigste: omvisningen. Barna hadde da gått tilbake til sitt, og det krydde av dem i alle rom. Blide, livlige, velstelte. Fasilitetene er enkle, men gode, betjeningen beskjeden, men tilstrekkelig. Kort sagt er dette et senter vi er godt fornøyde med.Ingen kommentarer: