mandag 29. oktober 2012

Corqueamaya: ekte vare


Corqueamaya er et dagsenter langt ute på Altiplano, et flott resultat av prosjektet (og foreningen) "Bruk Tanken!". Av alle mulige dagsentre og barnehjem, var det nok dette som var vår grunnlegger Papa Bastes yndlingssted...

Gledelig gjensyn mellom fadder og fadderbarn!

Så flott og så formelt det var her, da!

Bygdas eldste jager alle onde ånder bort.

Vi kan til en viss grad forstå at de onde åndene lar seg skremme av musikken.

Noe som er spesielt med Corqueamaya, er det store oppmøtet fra foreldre og besteforeldre som alltid finnes her. De dukker opp fra det store intet for å være med å feire dagen. Og når det hele er over, forsvinner de ut i det åpne landskapet igjen. Vi ser ingen hytter eller hus, men noe må det være der ute!

Uansett vitner dette om et godt samhold i bygda, og at dagsenteret er et samlingssted. Det gjelder ikke bare for barna. Her drives også arbeid for å fremme kvinnnes stilling, slik det gjøres ved flere av våre sentre. Og i tillegg disponerer dagsenteret en traktor som de lokale bøndene får benytte seg av.

 Kan en lama danse? Ja, men motstrebende!

 Akkurat som nordmenn 4000 meter over havet.

Rull ut potetene, festen er i gang!


På Corqueamaya har vi hatt et prosjekt med syverksted. Det ligger flere år tilbake i tid. Driften avhenger av motivasjon og kompetanse hos dem som for tiden er offiserer på senteret. Nå ser det ut til å fungere helt utmerket. Vi har hatt et lite vedlikeholdsprosjekt, og maskinenen fungerer nå som de skal. Men man vil gjerne et par til av den litt mer avanserte typen som vi ser ovenfor - en for korssting og en for rette...

Selvsydd er velsydd!

På syverkstedet produseres både bukser, kjoler, skjørt og skjorter. Ikke minst har man sydd treningsdrakter til alle senterets barn!


Vi har også hatt en prosjekt for å innrede en PC-lab til bruk for barna. Den er nå på plass! Den så bra ut - i all enkelhet, men med fem fungerende PC'er, samt skriver.

Det som fortsatt mangler, er internett. Men ikke lenge nå, for det fikk vi sponset inn ved vårt besøk! Dermed vil ungene også få tilgang på sider som Wikipedia og Google Earth, til stor hjelp i skolearbeidet.


Ingen kommentarer: